Toeristische attracties in Benidorm

Attracties in Benidorm die U niet kunt missen

Het historische centrum van Benidorm ligt op een landtong gelegen tussen de twee belangrijkste stranden, de Levante en Poniente. Dit was de oorspronkelijke locatie van de stad, een vissersdorp met als centraal punt de kerk van San Jaime. Deze kerk werd in de 18de eeuw gebouwd, de blauwe koepels overzien de smalle straatjes en pittoreske uithoeken van dit historische deel van Benidorm. Er is een beroemde rots genaamd Cerro Canfali, die bekend staat als Balcón del Mediterráneo (balkon van de Middellandse Zee),  en een prachtig uitzicht over de zee biedt.

Aan beide kanten van het historische deel van de stad liggen de brede boulevards en straten met winkels en bedrijven die deel uitmaken van het moderne Benidorm. Alles in deze stad aan de Costa Blanca is gericht op de vakantieganger/ster om het hem of haar zoveel mogelijk naar de zin te maken. Benidorm, in de provincie Alicante, biedt een breed scala aan diensten en genoeg mogelijkheden om Informatie over Alicante in te winnen, zoals bijvoorbeeld informatie over de prijzen van een Alicante en de tarievan van andere transportmiddelen, zoals taxis of bussen. Er zijn ontelbare hotels, restaurants en bars. En er is een bruisend nachtleven.

Overdag kent Benidorm talloze recreatieve mogelijkheden zoals een wandeling over de lange boulevard, een bezoek aan het park L'Aigüera, of aan het Middellandse thema-park Terra Mítica. Het themapark Terra Mítica is verdeeld in vijf delen, in ieder deel vindt men één van de vijf oude beschavingen van het Middellandse Zeegebied terug. Men kan zich wanen in het oude Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en de Eilanden. Wandel door de haven van Alexandrië ten tijde van Cleopatra of woon de Olympische Spelen in het oude Griekenland bij. Dit zijn slechts twee voorbeelden uit de vijf themagebieden. Daarnaast zijn er ook spectaculaire attracties, zoals de redding van Ulysses en de Magnus Colossus een gigantische achtbaan. Er zijn ongeveer 300 acteurs en speciaal opgeleide medewerkers, die voor meer dan twintig live shows zorgen. In het park vindt men een ruim aanbod aan café’s, bars en restaurants met een gevarieerde menukaart. Een bezoek aan dit park zal meer dan de moeite waard zijn en zal een onvergeetelijke indruk achterlaten.

Men kan een boottocht vanaf de haven maken naar het kleine eiland, dat in het midden van de baai voor de kust van Benidorm ligt. Volgens de legende heeft de dappere krijger Roland, dit eiland gekreeërd, toen hij met zijn zwaard een stuk uit de nabijgelegen Puig Campana klip sloeg tijdens de inval door Karel de Grote.

Daarnaast heeft Benidorm verschillende sportfaciliteiten, waaronder een zeilschool en een aantal duikscholen. De rijke zeebodem is een waar paradijs voor duikers.

Populaire bestemmingen

Faro
Faro

Boek all-inclusief autohuur in Faro

Alicante
Alicante

De goedkoopste huurauto in Alicante zonder kleine lettertjes

Tenerife
Tenerife

Vergelijk autohuur prijzen op het vliegveld van Tenerife met één klik

Majorca
Majorca

Vergelijk huurautos in Majorca spaar geld!

Barcelona
Barcelona

Ontdek Barcelona tegen de laagst mogelijke prijs

Malaga
Malaga

Huur een auto op de luchthaven van Malaga tegen de laagste prijs online

Klantenwaardering van Hispacar

3016 klanten hebben onze diensten in Alicante met een gemiddelde score van 8.4 uit 10 punten gewaardeerd.