De palmbossen van Elche

De plaats Elche wordt min of meer omringd door palmboombossen. Deze palmboombossen staan op de lijst van Werelderfgoederen. Het stadspark van Elche telt zo’n 200.000 exemplaren aan palmbomen, het is de grootste tuin in het palmbos. De Koninklijke Molen, het Park Museum en de Rotonda (een openluchttheater) zijn hier te vinden. In de oude molen en graanschuur, die uit de Arabische periode stammen, vindt men het plaatselijke atelier voor het palmvlechten. Daar komen ook de palmen vandaan, die op een traditionele manier zijn gevlochten en in de processies op Palmzondag worden gedragen. Dit feest wordt aangemerkt als Belangrijk voor het Internationale Toerisme.

In de Huerta del Cura (de boomgaard van de pastoor), die tot Nationale Historische Tuin is uitgeroepen, treft men palmbomen aan, die afkomstig zijn uit alle delen van de wereld. Ze zijn op een eigenaardige manier gerangschikt gebaseerd op Arabische, Mediterrane en uiteraard lokale invloeden. In dit gedeelte waar men ook grote voorbeelden van  traditionele architectuur kan bewonderen, valt de Imperial Palm (de keizerlijke palmboom) meteen in het oog. Dit is een indrukwekkend 150-jaar oud exemplaar met acht takken. Het traditionele palmboombos is in een groot aantal boomgaarden verdeeld, en kan per fiets of te voet worden bezocht.

Vanuit Elche, kunnen bezoekers trips maken naar de rest van de provincie Alicante. De provincie heeft meerdere natuurreservaten, historische steden, die in het binnenland liggen en de moeite waard zijn te bezoeken. Informatie over Alicante is verkrijgbaar in de meeste hotels aan de Costa Blanca en natuurlijk in via de plaatselijke vvv kantoren. En niet te vergeten de 160 kilometer lange kustlijn (Costa Blanca), waar prachtige zandstranden en pittoresque plaatsen te vinden zijn. De volgende steden liggen aan de Middellandse Zee in het noorden van de provincie: Alicante, Villajoyosa, Benidorm, Altea en Javea Denia.  De  plaatsen Villena, Alcoy / Alcoi, Elda en Cocentaina liggen in het binnenland en tevens in het noorden van de provincie. Voor een bezoekje aan deze dorpjes en om teleurstellingen te vermijden bij aankomst op het vliegveld is het zeker aan te bevelen ruim van te voren naar Alicante rond te kijken, De natuurreservaten van Pego-Oliva Fen, Montgó, Penyal d'Ifac en Font Roja Kermes behoren tot de mooiste open ruimtes.

De badplaatsen Torrevieja en Santa Pola liggen ten zuiden van Elche, terwijl Crevillente en Orihuela meer in het binnenland liggen. Tevens treft men daar de verschillende natuurreservaten aan zoals de Zout Moerassen van Santa Pola, El Fondo, La Mata en de Torrevieja lagunes.

Populaire bestemmingen

Barcelona
Barcelona

Autoverhuur in Barcelona zonder verborgen kosten

Malaga
Malaga

De laagste prijzen voor autoverhuur in Malaga

Majorca
Majorca

Op zoek naar de goedkoopste huurauto op de luchthaven van Majorca?

Nice
Nice

Autoverhuur in Nice zonder verborgen kosten

Lanzarote
Lanzarote

Vergelijk autohuur prijzen in Lanzarote met één klik

Tenerife
Tenerife

De goedkoopste huurauto in Tenerife zonder kleine lettertjes

Klantenwaardering van Hispacar

3016 klanten hebben onze diensten in Alicante met een gemiddelde score van 8.4 uit 10 punten gewaardeerd.