Javea

Javea, een populaire bestemming aan de Costa Blanca

Javea, gelegen tussen de landtongen San Antonio en Nao, is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen aan de Costa Blanca. In de historische wijk waar de prachtige architectuur door de eeuwen heen bewaard is gebleven, vind je verbazingwekkende bezienswaardigheden, zoals de kerk van San Bartolomé, het hart van het stadscentrum.

Eén van de belangrijkste attracties van deze regio is de kustlijn. Met zo’n twintig kilometer aan stranden en verborgen baaien, waar bezoekers kunnen genieten van een verfrissende duik en waar een breed scala aan watersporten gedaan kan worden. Het toeristisch centrum van Javea is rondom de haven geconcentreerd. Daar vind je tal van accomodaties, restaurants, café’s, recreatie- en sportmogelijkheden en Informatie over Alicante. Vanuit de haven kun je een boottrip naar Denia maken.

El Arenal is één van de meest verbluffende stranden van Jávea. Hier vind je, naast het Fontana kanaal, het Parador de Turismo Costa Blanca. Tussen de eilanden van Portixol en Descubridor ligt één van de mooiste delen van de kustlijn. Kristalheldere wateren en een prachtige zeebodem zorgen ervoor dat deze omgeving ideaal is om te duiken.

De historische, meer landinwaarts, gelegen wijk van Jávea ligt aan de voet van het Montgó Massief,  rondom de versterkte kerk van San Bartolomé, een mooi gotisch bouwwerk, dat gebouwd werd om de stad tegen aanvallen van piraten te verdedigen. Wat zeker niet vergeten moet worden is een bezoek aan het Museum voor Archeologie et Etnografie, waar de geschiedenis van deze havenplaats wordt verteld.

De omgeving van Jávea is uitermate geschikt voor het maken van dagtochten. Alicante is de beste optie om het binnenland van de provincie op eigen houtje te ontdekken. Ben je een natuurliefhebber dan moet je zeker de vuurtorens en het Marine Natuurreservaat Cabo de San Antonio Marine bezoeken. Een andere aanrader is het natuurreservaat Montgó, waar de bergen in zee ‘dalen’, waar spectaculaire kliffen te zien zijn.

Andere plaatsen, die de moeite waard zijn, zijn Denia, Teulada, dat aan de andere kant van de Nao landtong ligt. Bij het natuurreservaat de Rots van Ifach ligt de kustplaats Calpe, waar het historische erfgoed harmonieus gecombineerd is met de touristische infrastructuur.

Meer landinwaarts ligt Villajoyosa, waar meerdere monumenten te bewonderen zijn. De rit naar het middeleeuwse stadje Cocentaina, gebouwd naar Arabisch model, door de Sierra de Aitana zal niet snel worden vergeten.

De bergen van Alicante overschaduwen niet alleen het natuurreservaat Carracal de la Font Roja aan de noord zijde, maar ook het stadje Alcoi, waar elk jaar het Festival der Moren en Christenen in de middeleeuwse historische wijk wordt gehouden. Touwens dit festival valt onder de noemer Internationaal Toeristisch Belang.

Populaire bestemmingen

Nice
Nice

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Nice vliegveld

Faro
Faro

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Faro

Majorca
Majorca

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Majorca

Lanzarote
Lanzarote

Huur een auto in Lanzarote tegen de laagste prijs online

Alicante
Alicante

Vergelijk huurautos in Alicante spaar geld!

Gran Canaria
Gran Canaria

Boek een huurauto op het vliegveld van Gran Canaria tegen de beste prijs

Klantenwaardering van Hispacar

3016 klanten hebben onze diensten in Alicante met een gemiddelde score van 8.4 uit 10 punten gewaardeerd.