Ciutat Vella

Het historische centrum van Barcelona

De oude stad van Barcelona (Ciutat Vella) is het historische centrum met monumenten uit vrijwel elk moment in de geschiedenis van Barcelona.

De Ciutat Vella is verdeeld in vier wijken. Het oudste deel, de Barri Gòtic, is waarschijnlijk het meest populair onder toeristen, die een bezoek aan Barcelona brengen. De wijk is volledig voetgangersgebied en de locatie van de kathedraal van Barcelona, één van de belangrijkste monumenten van de stad. De stad werd gesticht in de Romeinse tijd en de overblijfselen van de oude stadsmuren kunnen hier worden bewonderd. De architectuur van de Barri Gotic is prachtig en er zijn veel kleine winkeltjes te vinden.

El Raval is een wijk vol met bars en restaurants en biedt een bruisend nachtleven. Het ligt ten westen van de beroemde Ramblas. Historisch gezien is het een wijk van immigranten met een nogal slechte reputatie. Dit veranderde aan het eind van de twintigste eeuw toen veel oude gebouwen ter gelegenheid van de Olympische Spelen in Barcelona in 1992 werden gesloopt.

Historisch was Barceloneta een visserswijk met smalle straatjes, zoals in El Raval, maar de Olympische Spelen van 1992 hebben dit ook veranderd. Tegenwoordig zijn er in Barceloneta veel moderne kantoorgebouwen te vinden. Vooral langs de kust is de wijk veel veranderd.

Tussen de Via Laietana en de Arc de Triomf vinden we La Ribera. Er zijn twee belangrijke markten in deze buurt: de negentiende eeuwse markt en de markt van Santa Catarina. Veel ontwerpers en kunstenaars hebben zich hier gevestigd en La Ribera biedt veel kleine ambachtelijke winkels. Tijdens de nacht biedt de wijk een brede selectie van restaurants en bars met eten en drinken uit alle hoeken van de wereld. Door de straten van La Ribera slenteren is een genot voor het oog met veel oude gebouwen, waaarvan sommige uit de vijftiende eeuw dateren.

Ciutat Vella biedt ook een aantal van de belangrijkste monumenten en musea van Barcelona, ​​zoals het Picasso Museum, dat veel kunstwerken toont uit zijn periode voor het kubisme periode, hoewel zijn beroemdste werken hier niet kan worden bewonderd. Een van de belangrijkste voorbeelden van gotische architectuur van Catalonië, de basiliek van Santa Maria del Mar, ligt in de buurt van het Picasso museum op de Plaza de Santa Maria. De belangrijkste gotische kerk in Barcelona echter is de kathedraal van Santa Eulalia.

In de oude stad zijn veel hotels en pensions te vinden, maar het is een goed idee van te voren informatie in te winnen over de lokatie om bij de keuze een ​​accommodatie te dicht bij de populaire Ramblas te vermijden, want het is hier bijna elk uur van de dag vrij luidruchtig.

Populaire bestemmingen

Malaga
Malaga

Vergelijk autohuur prijzen in Malaga vliegveld met één klik

Lanzarote
Lanzarote

De laagste prijzen voor autoverhuur in Lanzarote vliegveld

Faro
Faro

De goedkoopste huurauto op de luchthaven van Faro zonder kleine lettertjes

Majorca
Majorca

Ontdek Majorca vliegveld tegen de laagst mogelijke prijs

Barcelona
Barcelona

Vergelijk autohuur prijzen in Barcelona vliegveld met één klik

Nice
Nice

De goedkoopste huurauto in Nice vliegveld zonder kleine lettertjes

Klantenwaardering van Hispacar

592 klanten hebben onze diensten in Barcelona met een gemiddelde score van 8.1 uit 10 punten gewaardeerd.