Het Sierras Subbetica nationale park

Door haar strategische ligging in het centrum van Zuid-Spanje is de regio Subbetica een interessant alternatief voor de traditionele vakantieganger aan de Costa del Sol geworden. De luchthavens van Granada en Málaga zijn slechts een uur rijden met de auto en de luchthaven van Sevilla, de hoofdstad van Andalusië, kan in minder dan twee uur per huurauto bereikt worden.

Toeristen vinden in de Subbetica een streek vol met interessante bezienswaardigheden. Het nationale park en een aantal beschermde gebieden zijn een genot voor natuurliefhebbers, wandelaars en liefhebbers van buitensport. De regio heeft een rijke culturele en historische erfgoed te bieden dat wordt weerspiegeld in de vele tradities en religieuze processies die in de veertien steden en dorpen van het gebied plaatsvinden.

AlmedinillaHet landschap van de regio wordt gekenmerkt door de vele olijfboomgaarden, die de dorpen van het gebied omringen en zoo nu en dan onderbroken worden door typische rotsformaties zoals de Sierra de Cabra of de Sierra de la Horconera.

De flora in het zuiden van de provincie Cordoba is typisch mediterraan met een aantal endemische soorten zoals de wilde olijf en kurkeiken. Onder de dieren vallen verschillende zoogdieren op, in het bijzonder de Spaanse wilde kat (lince iberico) een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld.

De Subbetica is een paradijs voor vogelaars. Een aantal reisbureaus bieden gespecializeerde tours aan door het nationale park van de Subbetica om vogels te bezichtingen. Verschillende roofvogels kunnen vrij gemakkelijk worden gezien zoals de koningsarend, de uil en de slechtvalk.

IznajarDe regio is niet alleen een paradijs voor natuurliefhebbers, het biedt ook een rijke gastronomie. Onder de lokale agrarische producten staan ​​de olijfolie en de wijn boven de rest.

Het nationale park van de Subbetica is het meest opvallende gebied in dit deel van Andalusië. De prachtige landschappen met karakteristieke kalkstenen formaties liggen verspreid over 8 verschillende dorpen, namelijk Priego de Cordoba, Cabra, Iznajar, Carcabuey, Doña Mencia, Zuheros, Luque en Rute. Andere belangrijke beschermde natuurgebieden zijn de Sierra de Cabra of het stuwmeer (pantano) van Inzajar. Dit meer is de ideale plek voor allerlei watersporten, zoals vissen of kanoën.

Andere dorpen die tot de Subbetica regio in Cordoba behoren zijn Palenciana, Benamejí, Almedinilla, Encinas Reales, Lucena, Iznájar en Fuente Tójar.

CarcabueyPriego de Córdoba is een charmante en mooi stadje met veel monumenten. Het is geen wonder, dat Priego als de bakermat van de Spaanse barok wordt beschouwd. De smalle straatjes van het oude gedeelte van de stad met de witte muren zijn een goed voorbeeld van een typische Andalusische wijk, diens geschiedenis terug gaat tot de periode waarin Al Andalus door de Moren werd beheerst.

De overblijfselen van het Arabische kasteel zijn een andere getuige van het roemrijke verleden en de vele oorlogen tussen Arabieren en christenen, die in dit deel van Spanje plaatsvonden. De kerken van San Francisco, de Virgen del Carmen, Asunción, Aurora en Las Mercedes zijn goede voorbeelden van de architectuur in Spanje tijdens de middeleeuwen.

Rute is beroemd in heel Spanje om zijn lokale anisette, een eeuwenoude traditie die vaak geserveerd wordt met typische kerst gebak, Verschillende distilleerderijen zijn verspreid over het dorp te vinden. Een deel van het grondgebied van het dorp bevindt zich in het nationale park Sierras Subbeticas. Het dorp biedt twee musea met informatie over de belangrijkste industrieën in Rute: het Museo del Anís en het Museo del Mantecado, Turrón y Mazapán.

Casa San AntonioHet stadje Iznajar, aan de oevers van de rivier Genil en naast het meer van dezelfde naam ligt in het zuiden van de regio. De indrukwekkende Arabische vesting is een van de belangrijkste in zijn soort in Andalusië. Andere interessante monumenten zijn de Toren van Saint Raphael en de kerk van Santiago.

Het dorp Doña Mencía, vernoemd naar de vrouw van een kapitein van koning Ferdinand, ligt in het hart van het natuurreservaat. Dona Mencia is beroemd om zijn wijnen, die onder de benaming oorsprong van Montilla en Moriles zijn ingedeeld. In het lokale Geschiedenis en Archeologie Museum worden een aantal historische objecten, die bij opgravingen in een aantal van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Cordoba gevonden zijn, tentoongesteld.

Lucena is tegenwoordig een belangrijk centrum van de meubelmakerij, maar van de 9e tot de 11e eeuw was het een de grotere culturele en commerciële steden met een belangrijke Hebreeuwse Universiteit en een grote Joodse gemeenschap.

En niet te vergeten de monumentale stad Cordoba met zijn beroemde moskee en de smalle straatjes van de oude wijk en de Judería. Dit alles maakt het national park van de Subbetica een perfecte bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar iets meer dan alleen zon en sangria. Het is een ideaal startpunt om niet alleen de verborgen juweeltjes van Cordoba te ontdekken, maar ook voor een bezoek aan nabijgelegen Spaanse steden zoals Sevilla en Granada.

Accommodatie
Iznájar

Cortijo La Haza is een bed and breakfast in de provincie Cordoba, in het centrum van Andalusië.

Populaire bestemmingen

Barcelona
Barcelona

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Barcelona vliegveld

Lanzarote
Lanzarote

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Lanzarote vliegveld

Tenerife
Tenerife

Vergelijk huurautos in Tenerife vliegveld spaar geld!

Majorca
Majorca

Huur een auto in Majorca vliegveld en profiteer van onze kortingen

Faro
Faro

Bespaar tot 20% op een huurauto in Faro vliegveld

Ibiza
Ibiza

Boek een huurauto in Ibiza vliegveld tegen de beste prijs

Klantenwaardering van Hispacar

1220 klanten hebben onze diensten in Sevilla met een gemiddelde score van 8.8 uit 10 punten gewaardeerd.