Bezienswaardigheden op Lanzarote

Bezienswaardigheden op Lanzarote die je niet mag missen

Lanzarote is een van de oudste Canarische Eilanden. Het eiland ontstond 22 miljoen jaar geleden en is van vulkanische oorsprong. De tand des tijds heeft het landschap op een zodanige spectaculaire wijze gevormd, dat de UNESCO een groot deel van Lanzarote als biosfeerreservaat heeft uitgeroepen. Wanneer je in het binnenland bent, dan waan je jezelf op de maan. Het landschap heeft enorme kraters, ravijnen en valleien van gestolde lava, dit is één van de vele attracties op het eiland. Voor toeristen, die graag op eigen houtje het eiland verkennen, is Lanzarote één van de beste alternative transportmiddelen.

Arrecife, de hoofdstad van Lanzarote, is een rustige, mooie havenstad gelegen aan de oostkust van het eiland. Het heeft een historisch centrum en mooie winkelpromenades. San Gines is één van de populaire wijken in het centrum en is zeker ’n bezoek waard. Er is veel te doen op cultureel gebied in Arrecife. Er zijn diverse musea en meerdere historische gebouwen. De hoofdstad beschikt ook over zeer aantrekkelijke stranden met uitstekende nautische voorzieningen, en dat niet alleen, voor de golfliefhebben is er de mogelijkheid het spel te spelen onder het genot van een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

De strategische locatie van Arrecife betekent dat ongeacht waar je je bevindt op Lanzerote het snel en makkelijk bereikbaar is. Aan het uiterste noordpunt van het eiland, tussen de heuvels in een groene vallei ligt Haría, een kleine stad. In het kustgebied vinden we Cueva de los Verdes ( een vulkanisch grottenstelsel), evenals Jameos del Agua en het uitkijkpunt Mirador del Río, beiden zijn projekten van de op Lanzarote geboren architect César Manrique.

In Teguise, de oude hoofdstad van Lanzarote vindt men gebouwen in de historische wijk, die voorbeelden zijn van populaire architectuur. Het vvv kantoor van Teguise verstrekt alle Informatie over Lanzarote, die U nodig heeft tijdens uw vakantie op het eiland. Manrique heeft in Teguise zijn stempel gedrukt met de Cactus Garden en de stichting, die overigens zijn naam draagt en in de voormalige woning van de kunstenaar is gevestigd.

Naast dit alles kent Lanzarote een kustlijn met mooie stranden, waar een aantal toeristen centra, zoals Costa Teguise, Playa Blanca of Puerto del Carmen zijn ontwikkeld. Maar wat ongetwijfeld de bezienswaardigheid nr. 1  op het eiland is, is het Nationale Park van Timanfaya,  een overduidelijk voorbeeld van het vulkanische ecosysteem. Je vertrekt per bus vanaf het bezoekerscentrum en de route leidt langs de verschillende vulkanen. Het Nationale park wordt omgeven door het Natuurreservaat der Vulkanen, waar je uitgestekte lavavelden hebt, die overgaan in zee.

Populaire bestemmingen

Ibiza
Ibiza

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Ibiza vliegveld

Barcelona
Barcelona

De goedkoopste huurauto in Barcelona zonder kleine lettertjes

Lanzarote
Lanzarote

Vergelijk autohuur prijzen in Lanzarote met één klik

Malaga
Malaga

Boek all-inclusief autohuur op het vliegveld van Malaga

Alicante
Alicante

Boek all-inclusief autohuur in Alicante

Gran Canaria
Gran Canaria

Klik hier voor de beste autohuur prijzen op de luchthaven van Gran Canaria

Klantenwaardering van Hispacar

170 klanten hebben onze diensten in Lanzarote met een gemiddelde score van 8.6 uit 10 punten gewaardeerd.