Ronda

Ronda, de stad van de kastelen

De zogeheten stad van de kastelen ligt in de provincie Malaga in het zuiden van Spanje en staat op een natuurlijk uitkijkpunt, dat op zijn meest toegankelijke punt door een citadel wordt verdedigd. De stadsmuren met de belangrijkste toegangspoorten tot de stad staan er nog altijd, zoals de Almocábar Poort uit de 13de eeuw, die toegang geeft tot de zuidkant van de stad, de Carlos I Poort daterend uit de 16de eeuw, en de Exijara Poort, die naar de Joodse wijk leidt.

De architectuur van Ronda wordt weerspiegeld in haar historische huizen en aristocratische kleine paleizen. De paleizen van Mondragón en van de Markies van Salvatierra, en het Huis van de Moor zijn enkele van de prachtige voorbeelden, waar men van kan genieten. Het eerstgenoemde paleis was eeuwenlang de residentie van  Moslim en Christelijke koningen, en tegenwoordig herbergt het het Stedelijk Archeologisch Museum. In het museum vind men niet alleen inlichtingen over Ronda maar ook informatie over Malaga en de rest van de provincie. Wat meteen in het oog springt in het voormalig huis van de Markies van Salvatierra is een smeedijzeren balkon gemaakt in de zuiverste Ronda stijl. In het Huis van de Moorse koning, kan men een combinatie van de Gothische-Mudejar decoratie bewonderen samen met tuinen vol met hangplanten, die tot Artistieke tuinen zijn verklaard. Het Bandit Museum, het Jacht Museum en het Lara Museum zijn andere bezienswaardigheden, die aan deze zijde van de Tajo de Ronda liggen en zeer de moeite waard zijn te bezoeken.

Drie bruggen overbruggen het ravijn van meer dan 100 meter diep en leiden naar de andere kant van de stad. De Arabische brug werd gebouwd in de 14de eeuw en gaf toegang tot de oude buitenwijk. De zogenaamde oude brug bestaat uit een enkele boog die ongeveer 10 meter meet. De Nieuwe Brug springt het meest in het oog, want het is een uitzonderlijk staaltje van techniek, die de wijken Mercadillo en Ciudad met elkaar verbindt. Het dateert uit de 18de  eeuw en de fundering staat op de bodem van het ravijn, op sommige punten schieten de pijlers zo’n 98 meter de lucht in hebben een lengte van 70 meter.

Als men via internet een Malaga geboekt heeft, is het de moeite waard de witte dorpen (pueblos blancos) route te rijden. De witte dorpen uit de Arabische periode in de bergen van Ronda combineren volks architectuur met een opvallende natuurlijke omgeving. Andere steden, echter, zijn beroemd om hun Fenicische ruïnes (Jimena de Líbar) of Romeinse overblijfselen (Acinipo). Er zijn ook Moorse kenmerken in deze streek te vinden, en het zijn niet alleen de olijf- en wijngaarden, maar ook de plaatsen Algatocín en Atajate.

De streek ligt in het natte deel van Andalusië waardoor er een grote verscheidenheid aan vegetatie is ontstaan, die weer zorgt voor spectaculaire landschappen, zoals te zien is in het Natuurpark Sierra de las Nieves, de Bermeja bergen of de Sierra Crestellina heuvels. De kust van Málaga ligt op een steenworp afstand, waar de badplaatsen Benalmádena, Fuengirola, Marbella of Estepona zijn. Heeft men genoeg van de stilte en rust, dan zijn eerder genoemde plaatsen een welkome afwisseling.

Populaire bestemmingen

Ibiza
Ibiza

Boek een huurauto in Ibiza tegen de beste prijs

Tenerife
Tenerife

Huur een auto in Tenerife voor een onvergetelijke vakantie

Gran Canaria
Gran Canaria

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Gran Canaria

Nice
Nice

Op zoek naar de goedkoopste huurauto in Nice?

Alicante
Alicante

De laagste prijzen voor autoverhuur in Alicante

Lanzarote
Lanzarote

Boek een huurauto op het vliegveld van Lanzarote tegen de beste prijs

Klantenwaardering van Hispacar

5612 klanten hebben onze diensten in Malaga met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.