De trekpleisters van Malaga

idyllische plekjes in Malaga

Als u er even tussenuit wilt en niet in een alledaagse omgeving wilt zitten, dan is Malaga de perfecte bestemming. Deze stad ligt aan de kust, heeft enorme tuinen en parken, waar men doorheen kan slenteren en pittoresque locaties. Malaga heeft het hele jaar door een aangenaam klimaat. Hieronder worden een aantal idyllische plekjes genoemd, waar een Malaga niet onontbeerlijk is. Sterker nog, het is eerder een probleem dan een gemak vanwege de parkeerproblemen in de binnenstad.

Plaza de la Merced
Het is het meest populair plein in de stad, vooral omdat het als onderwerp dient voor vele schilders en illustratoren. Rondom het plein en in de omliggende straatjes heeft men een ruim aanbod aan café’s en bars, waar men ontspannen kan zitten onder het genot van een drankje, terwijl de zon ondergaat. Eén van de gebouwen aan het plein is het geboortehuis van Picasso. Komt het plein u niet bekend voor? Wat te denken van een paartje, die door fladderende duiven wordt omgeven. Dit tafereel inspireerde Picasso.Wilt u meer van zijn werk zien, dan is het Picasso Museum de aangewezen plek. Aan het loket van het museum is allerlei informatie over Malaga verkrijgbaar.

Uitzicht op Malaga
De Gibralfaro heuvel en de Alcazaba Citadel: daar heeft men vanaf de top van de heuvel een prachtig panoramisch uitzicht op de stad. De Alcazaba citadel is een Moorse vesting, vol met geschiedenis. Vlakbij staan het Romeinse Theater en het Aduana gebouw. Dit houdt in, dat u op loopafstand voorbeelden van de Moorse, Romeinse en Renaissance cultuur heeft.

Malaga Park
Het is een mooie laan met aan weerszijde aangelegde tuinen, en het is een must voor een wandeling. Buiten het park zijn de tuinen rondom het stadshuis, de Puerta Oscura en de Pedro Luis Alonso ook zeer de moeite waard. Het zijn goede voorbeelden van een mediterrane tuin, waar men een samenspel tussen de beplanting en de architectuur ziet.

Paseo de la Farola
Het is één van de boulevards bij de haven van Malaga en biedt een prachtig uitzicht over de haven. Eén van de karakteristieke gebouwen van de stad staat hier - de Farola, een 200 jaar oude vuurtoren.

La Malagueta
Het is het belangrijkste strand van Malaga, het is een ideale plek voor de zonsopgang aan zee. Op de grote boulevard vindt u restaurants en clubs waar u van  muziek en een goed gesprek kunt genieten.

En uw romantische vakantie is niet compleet als de lokale wijn en de verfijnde streekgerechten ontbreken.

Populaire bestemmingen

Tenerife
Tenerife

Vergelijk autoverhuurbedrijven in Tenerife online

Malaga
Malaga

Geniet van uw vakantie in Malaga met een huurauto

Barcelona
Barcelona

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Barcelona

Alicante
Alicante

Maak gebruik van onze huurwagen aanbiedingen in Alicante

Nice
Nice

Op zoek naar de goedkoopste huurauto in Nice?

Majorca
Majorca

Boek all-inclusief autohuur in Majorca

Klantenwaardering van Hispacar

5612 klanten hebben onze diensten in Malaga met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.