Guadalhorce Vallei

De vallei van de Guadalhorce rivier ligt ten westen van Malaga, de hoofdstad van de provincie met dezelfde naam. Hoewel Malaga vooral vanwege de Costa del Sol wereldwijd bekend is, wagen steeds meer toeristen zich landinwaarts om de kleine Andalusische dorpjes in het binnenland te ontdekken. De Guadalhorce vallei is namelijk de natuurlijke toegangspoort tussen de kust en de dorpjes in het binnenland.

Guadelhorce ValleySinds de oudheid wordt het door de Guadalhorce rivier bevloeide dal als de tuin van Malaga beschouwd. De landbouw in het gebied biedt alle soorten gewassen en boomgaarden zoals sinaasappelen, citroenen, olijven enz. De regio biedt ook een rijk cultureel erfgoed met folkloristische evenementen die gedurende het hele jaar plaatsvinden. Vanwege het prachtige landschap en het uitstekende klimaat is het een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en toeristen, die graag wandelen, fietsen, rotsklimmen, parapente beoefenen of bergwandelen door de verschillende bergketens, die de vallei omringen. Het typische mediterrane bos op de berghellingen van de vallei bestaat uit kurkeiken, pijnbomen, wilde olijfbomen, of algarrobos en biedt de bezoeker een unieke natuurlijke omgeving op een steenworp afstand van de levendige Costa del Sol.

Onze online reisgidsen bieden informatie over Malaga en interessante steden zoals Alhaurin el Grande, Coin, Alora, Cartama en Pizarra die een bezoek zeker waard zijn.

Alhaurin El Grande ligt tussen de Sierra de Mijas en de heuvels bij Cartama. Het dorp biedt een spectaculair uitzicht over de vruchtbare vallei vol met subtropische fruit- en citrusbomen. Tijdens de koudere wintermaanden zijn de besneeuwde bergtoppen van de nabijgelegen Sierra de las Nieves vanaf het dorp duidelijk zichtbaar.

In verschillende archeologische opgravingen in het gebied zijn overblijfselen uit Turdetaanse en Arabische nederzettingen gevonden. Het is echter waarschijnlijk dat Alhaurin vanwege de zilver-en goudmijnen in de bergen een Fenicische oorsprong heeft. Alhaurin wordt in verschillende historische kronieken van de Romeinen vermeld en moet een belangrijke nederzetting in de Romeinse tijd zijn geweest.

GuadalhorceCoin is door de Alpujata bergketen van de Costa del Sol gescheiden. Het landschap van Coin wordt door tuinen en boomgaarden gedomineerd, vooral in de buurt van de bedding van de Guadalhorce rivier. De eerste menselijke nederzettingen, die in Llano de la Virgen of Cerro Carranque in de vruchtbare vallei in de buurt van Ardite gevonden zijn, dateren uit het Paleolithicum. Tijdens het islamitische tijdperk, toen de eigenlijke stichting van de stad plaatsvond, was de landbouw bijzonder ontwikkeld. Net als in andere plaatsen in Andalusië, die door de Arabieren gesticht werden, zijn overblijfselen van de oude irrigatie-infrastructuur nog steeds vrij goed bewaard.

Cártama ligt aan de voet van de Sierra de Cártama. Door de overvloed aan water staat de omgeving van het dorp, net als bij andere steden van de vallei, ​​vol met citrus boomgaarden en velden met gewassen.

Een bezoek aan de kapel van de patroonheilige van Cártama, Nuestra Señora de los Remedios, en de ruïnes van het kasteel, die zich daar vlak achter bevinden, mag men niet missen. Van de ruïnes het kasteel geniet men van het beste panoramische uitzicht op het dorp en de vallei van de Guadalhorce. Een huurwagen kan men het beste in de buurt van de Fuente del Pilar Alto parkeren.

Pizarra ligt op 80 meter boven zeeniveau tussen Cártama en Alora in het midden van de Guadalhorce vallei op ongeveer 30 kilometer van Malaga. De spoorlijn die Malaga met Cordoba, Sevilla en Madrid verbindt werd in de tweede helft van de 19e eeuw aangelegd.

Op de heuvel van Gibralmora zijn overblijfselen te vinden van een Arabische uitkijktoren. Vanuit het Raja Ancha park in het centrum van Pizarra loop er een wandelpad door het smalle ravijn naar het beeld van het Heilig Hart van Jezus boven op de heuvel.

Álora, een versterkte uitkijkpunt langs de Guadalhorce rivier in de buurt van de Sierra de Huma, biedt enkele van de meest gevarieerde landschappen van de provincie Malaga.

Het dorp ontleent de bijnaam 'la bien cercada' (goed omheind) aan het kasteel op de top van de heuvel, dat van Fenicische oorsprong is en versterkt werd door de Romeinen. De vesting werd door de Vandalen gewijzigd en op talrijke gelegenheden door de christelijke troepen tijdens de islamitische overheersing belegerd.

Een wandeling door de kronkelende straatjes van de oude stad bergopwaarts is een genot voor het oog, maar ook vrij vermoeiend, dus men zou kunnen overwegen de auto te nemen om het kasteel te bezoeken. Het klooster van Nuestra Señora de las Flores is ook zeker een bezoek waard. Het werd in de 17e eeuw gebouwd en ligt op ongeveer 2 kilometer van Alora.

Andere interessante plaatsen die met een huurwagen in luttele minuten te bereiken zijn, zijn de nabijgelegen stuwmeren van de Conde de Guadalhorce, het natuurpark in Ardales, de Garganta del Chorro, het kuuroord Carratraca, het dal van Abdalajis, de hunnebedden van Antequera of de Torcal de Antequera.

Accommodatie
Alhaurín El Grande

Finca Sonrisa, bed and breakfast in zuid Spanje, ligt op een heuvel met een adembenemend uitzicht over het groene vruchtbare dal van de Guadalhorce rivier en de bergen van de Sierra de Mijas.

Alhaurin Golf Resort is een appartament met twee ruime slaapkamers en uitzicht over de golfbaan van Alhaurin.

Populaire bestemmingen

Gran Canaria
Gran Canaria

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen op de luchthaven van Gran Canaria

Faro
Faro

Autoverhuur in Faro vliegveld zonder verborgen kosten

Majorca
Majorca

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Majorca vliegveld

Tenerife
Tenerife

Vind meer details over goedkope autoverhuur op de luchthaven van Tenerife

Lanzarote
Lanzarote

Ontdek Lanzarote vliegveld tegen de laagst mogelijke prijs

Alicante
Alicante

Boek all-inclusief autohuur in Alicante vliegveld

Klantenwaardering van Hispacar

5612 klanten hebben onze diensten in Malaga met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.