Bezienswaardigheden in Valencia

Bezienswaardigheden in Valencia die je niet mag missen

Valencia is de hoofdstad van de gelijknamige regio in het oosten van Spanje aan de Middellandse Zee. Het rijke artistieke en historisch erfgoed omvat o.a. de Zijde Beurs, dat als Werelderfgoed werd aangemerkt. Deze kustplaats wordt gezien als baanbrekend op het gebied van Kunst en Wetenschappen. Valencia is ook het toneel van het spectaculaire Fallas Midzomer Vuur Festival, dit feest staat op de lijst van Festivals die van Internationaal Toeristisch belang zijn. Er zijn andere festivals in de regio die op de lijst voorkomen zoals het Tomatina tomatengevecht in Buñol. De volgende plaatsen zijn meer dan de moeite waard om te bezoeken: Cullera, Gandía, Requena, Sagunto en Xátiva.

De kustlijn van Valencia is meer dan 100 kilometer lang met fijn, goudkleurige zandstranden. De regio heeft twee natuurreservaten en tal van mogelijkheden voor buiten sporten. De districten Los Serranos en El Rincón de Ademuz zijn in dezen van bijzonder belang.

Er zijn maar weinig plaatsen zoals Valencia, die in staat zijn om archeologlische overblijfselen uit het verste verleden, daterend uit 138 voor Christus, met de meest innovatieve en avant-gardistische gebouwen, die vandaag de dag in de stad te vinden zijn, te combineren.

Valencia is een betoverende plaats zowel op zakelijk als cultureel gebied. De stad bruist van aktiviteiten:  film, theaters, musea, etc. Het is het centrum van internationaal en avant-garde design, en één van de meest actieve steden in Spanje en Europa  met betrekking tot beurzen en conferenties. Informatie over Valenciaen de bezienswaardigheden van de stad is in alle hotels en vvv kantoren te verkrijgen.

Dankzij de ligging is Valencia van oudsher de Mediterrane haven van Spanje geweest en heeft die specifieke charme van een zeehaven. Het fijne zand en het schone water, de uitgestrektheid van de zee en de nabijheid van het kustgebergte maken de Valenciaanse kust zeer uniek.

Bij de stad Valencia liggen de stranden La Malvarrosa en Levante, waar tal van restaurantjes zijn waar je ’s avonds in alle rust met het uitzicht op zee kunt dineren. Meer naar het zuiden toe speelt de natuur een grotere rol. Neem bijv. het strand bij Saler, waar het een stuk rustiger is of het Natuurreservaat Albufera waar je in een unieke omgeving van de zon kan genieten. De stranden van Cullera, Gandía en Oliva combineren prachtige landschappen met een aantal sport- en recreatie faciliteiten.

Als je een Valencia geboekt hebt, kun je meer in het binnenland van de provincie interessante routes volgen. Zoals de weg langs de rivier de Turia. Of wegen, die naar pittoreske plaatsen leiden zoals Buñol, Requena and Xátiva.

Populaire bestemmingen

Majorca
Majorca

Huur een auto in Majorca voor een onvergetelijke vakantie

Lanzarote
Lanzarote

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Lanzarote

Gran Canaria
Gran Canaria

Vergelijk huurautos in Gran Canaria spaar geld!

Nice
Nice

Huur een auto in Nice voor een onvergetelijke vakantie

Ibiza
Ibiza

Vergelijk huurautos in Ibiza vliegveld spaar geld!

Malaga
Malaga

Vergelijk autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Malaga online

Klantenwaardering van Hispacar

956 klanten hebben onze diensten in Valencia met een gemiddelde score van 8.4 uit 10 punten gewaardeerd.