Auto Huren Marrakech

Auto huren in Marrakech


Bestemmingen laden...
Meer dan een miljoen tevreden klanten sinds 2001
“Hispacar reageert altijd snel op mijn e-mails, zelfs tijdens het weekend”

Claire Hutchinson

Voordelen
  • Geen verborgen kosten
  • geen annuleringskosten
  • Snel en gemakkelijk
Aanbieders

Hispacar showt de laagste prijzen van bekende bedrijven

Providers
Kontakteren

Kontakteer ons

Autohuur met Hispacar.com

Marrakech is samen met Rabat, Fez en Meknes één van de vier koningssteden van Marokko. De stad ligt tegen de uitlopers van het Atlas gebergte in het zuiden van het land en bestaat uit twee gedeeltes: de Medina (oude stad) en de Gueliz (nieuwe stad).

Het internationale vliegveld van Marrakech ligt op korte afstand van het stadscentrum. Op de luchthaven zijn verschillende verhuurbedrijven vertegenwoordigd waar men tegen een redelijke prijs een auto kan huren. Bent U van plan met de huurauto naar het Atlas gebergte of de Sahara te reizen, dan is een 4x4 landrover zeker aan te raden, want met een standaard huurwagen is het niet toegestaan buiten de verharde wegen te rijden. In dit geval is de verzekering ongeldig en bent U verantwoordelijk voor eventuele schade aan de huurauto.

Lees de huurvoorwaarden van het autoverhuurbedrijf, voordat U de auto reserveert en kijk ook na of de tank gevuld is, de airconditioning werkt en het reservewiel op zijn plek ligt. Vergeet ook kiet te kijken, of er een krik in de auto ligt voor het geval van een lekke band.

Op de Djemaa el Fna, het grote plein in het centrum van de stad kan men tegen de avond verschillende spektakels bewonderen, zoals dansers, acrobsaten, goochelaars theeverkopers, schoenenpoetsers en dansgrpoepen. De marktkraampjes op het plein bieden allerlei typische gerechten en drankjes aan, met name thee. Het grote plein grenst aan de Souk van Marrakech, de grootste markt in het land. De minaret van de Koutoubia moskee uit de twaalfde eeuw staat ook in de buurt van Djemaa el Fna. De besneeuwde bergtop van Jbel Toubkal is vrijwel overal vanuit Marrakech te zien.

De economie van Marrakech steunt op drie pilaren: handel, toerisme en traditionele ambachtsproducten. Toeristen, die de stad bezoeken, komen niet alleen om de monumenten van de stad te bezichtigen, maar ook voor dachtochten, die in de omgeving van Marrakech en het Atlas gebergte georganizeerd worden..

Het openbare vervoer in Marrakech is goed georganizeerd, maar men dient er rekening te houden, dat de bussen vaak erg vol zijn. Taxis zijn relatief goedkoop en zeker een goed alternatief als men geen auto heeft gehuurd en liever niet met de bus reist.

Indien men met een huurwagen Marrakech wil bezoeken dient men goed op te letten, want de meeste mensen houden zich niet al te strikt aan de verkeersregels. Het is dan ook zeker geen slecht idee de gehuurde auto in het centrum van de stad in een officiële parkeergarage te parkeren en te voet te gaan.

Buiten de stad zelf dient men vooral rekening te houden met handkarren, vrachtwagens en loslopend vee, dat men overal tegen kan komen. Marrakech heeft een ruim aanbod aan hotels, pensions of riads. Marokko is een groot land en een rent a car komt dan ook goed van pas, vooral als men van een ander luchthaven naar huis vliegt.

Autoverhuurbedrijven op het vliegveld van Marrakech

Op Menara Airport, de luchthaven van Marrakech, zijn verschillende multinationale autoverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Zoals vrijwel in alle bestemmingen echter is het aan te raden een huurwagen vooruit te boeken, want op die manier heeft men een ruime keuze en alle tijd, de prijzen van verschillende maatschappijen rustig te vergelijken.

Bij verhuurbedrijven zoals Avis, Hertz rent a car of Europcar worden ter plaatse vaak verschillende verzekeringen aangeboden. Kijk voor U vertrekt in uw reisverzekering, want het kan zijn, dat U al voor bepaalde schades gedekt bent. Vraag ook naar de brandstof politiek, voordat U de huurwagen in ontvangst neemt. In de meeste gevallen wordt de huurauto met een volle tank benzine geleverd en kan men de wagen weer vol inleveren, maar er zijn soms uitzonderingen. Meestal betaalt men een tanktoeslag wanneer de wagen niet vol teruggebracht wordt.

Avis Marrakech vliegveld

Menara Airport
Marrakech, 40000

0524 433169

Hertz Marrakech luchthaven

Menara Airport
Marrakech, 40000

0524 447239

Auto huren in Marrakech

Andere rent a car kantoren zijn te vinden aan de Boulevard Mohamed V of op Ouarzazate-Taourirte Airport. Wilt U meer weten over een huurwagen van Avis of Hertz op het vliegveld van Marrakech? Neem kontakt op via het kontakt formulier in het menu van onze website.