Golf aan de Algarve

Algarve, de bakermat van golf in Portugal

Het westelijk deel van de Algarve wordt beschouwd als de nationale bakermat van golf en blijft favoriet bij de kenners. Het platteland,  de witte zandstranden, vissersdorpjes en de lange geschiedenis van dit gebied en de zeevaart tradities vormen een aanvulling op het uitstekende niveau van accommodaties.

De grote uitdaging voor golfers blijft de kunstmatige hindernissen, die de meest bekwame speler van zijn stuk kan brengen , maar de verzachtende omstandigheid is, dat de hoge kwaliteit van de golfbanen wordt gehandhaafd door een jaarlijkse gemiddelde van 3.800 zonuren.

De golfbaan  van Parque da Floresta, is zodanig aangelegd, dat er weinig wijzigingingen in de natuurlijke omgeving nodig waren. Het begint maar liefst met een 312 meter par 4, dat een grote vaardigheid van de speler vraagt om het in 2 slagen te overbruggen.

De golfbaan van Morgado do Reguengo is één van de meest recente en ook de langste baan van de Algarve (6399 meter par 73). Een andere belangrijke baan is de golfbaan van Vale da Pinta, die door  Ronald Fream  is ontworpen en door een oude olijfboomgaard loopt.

Alle golfbanen bieden informatie over Faro, zodat ook niet ggolfers aan hun trekken komen. In het  westelijk deel van de Algarve,  zijn de golfbanen  van allerlei belemmeringen voorzien om de vaardigheden van de golfers te testen. Probeer als eerste de Vale da Pinta,  een wedstrijdbaan, omzoomd door eeuwen oude bomen. Het werd door Ronald Fream ontworpen en biedt  ve