Autoverhuur Ierland


Bestemmingen laden...
Meer dan een miljoen tevreden klanten sinds 2001
“Hispacar reageert altijd snel op mijn e-mails, zelfs tijdens het weekend”

Claire Hutchinson

Voordelen
  • Geen verborgen kosten
  • geen annuleringskosten
  • Snel en gemakkelijk
Aanbieders

Hispacar showt de laagste prijzen van bekende bedrijven

Providers
Kontakteren

Kontakteer ons

Autohuur en huurwagens in Ierland

De Republiek Ierland is een eiland voor de kust van Groot-Brittannië. Het eiland is politiek verdeeld in twee delen: Noord-Ierland, dat deel uitmaakt van het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Dublin is de hoofdstad van Ierland. Andere belangrijke steden in het land zijn Killarney, Cork, Kilkenny, Letterkenny, Galway, Waterford of Limerick.

Internationale toeristen hebben de keuze tussen 4 luchthavens in Ierland: Dublin, het op 7 na grootste vliegveld van Europa, Cork, Shannon en Knock luchthaven. Twee van de grootste Europese low cost maatschappijen, Ryanair en Air Lingus, zijn gevestigd in Ierland.

Voor de meeste reizigers is het handig een huurauto in Ierland te reserveren. Autoverhuurbedrijven zijn op alle grote luchthavens in het land aanwezig. Een goedkope auto huren is eenvoudig, maar men dient meestal wel rekening te houden met een bepaalde minimum leeftijd voor de bestuurder. De bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

Internationale autoverhuurbedrijven zoals Avis, Europcar, Budget, Alamo or Hertz zijn niet alleen op ht vliegveld aanwezig, maar ook in alle grote steden in het land. Als gevolg van deze concurrentie is het niet moeilijk om goedkope autohuur in Ierland te vinden.

Controleer de voorwaarden van de verzekering voor diefstal en ongevallen, die in de huurprijs inbegrepen is, want soms heeft de all risk verzekering een eigen risico. Afhankelijk van het eigen risiko is de goedkoopste huurprijs niet altijd het beste koopje. Let er ook op, dat  bij de meeste autoverhuurbedrijven een geldige creditcard op de naam van de bestuurder van de huurwagen voor de betaling verplicht is.

Vergeet niet dat in Ierland de auto's aan de linkerkant rijden. In tegenstelling echter tot Groot-Brittannië of Noord-Ierland worden afstanden en snelheidslimieten in kilometers aangegeven.