Warning: file_put_contents(): Only 0 of 40945 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
De bloei van de amandelbomen op Mallorca

Amandelbomen in bloei op Mallorca

De bloei van de amandelbomen op Mallorca

Wanneer men Spanje bezoekt in de periode eind januari tot medio februari, heeft men de kans om een geweldig natuurverschijnsel te zien, de bloei van de amandelbomen op Mallorca. In deze tijd van het jaar wordt het mediterrane landschap van het eiland overspoeld met witte bloesem. Dit betoverende beeld kondigt de komst van de lente aan. Het zou echt zonde zijn om je fototoestel thuis te laten.

Ongelooflijk, fantastisch, te gek. Dit zijn slechts enkele uitroepen van bewondering, van bezoekers, die tijdens hun verblijf op Mallorca de amandelbomen in bloei zien. De milde winters van de Middellandse Zee zijn verantwoordelijk voor dit unieke natuurspektakel, dat elk jaar op het eiland plaatsvindt. Tussen januari en februari beginnen meer dan 117.000 amandelbomen op de Balearen uitbundig te bloeien; de velden en berghellingen veranderen in een sprookjesachtig landschap. De bomen dragen alle schakeringen wit en roze, dit oogstrelend tafereel is gedurende een paar dagen één van de populairste toeristische attracties van Mallorca. De officiëele website van de balearische einlanden (Islas Baleares) heeft voldoende informatie over Majorca en de amandelbloei in het bijzonder. Noteer deze gebeurtenis in de agenda, want deze ervaring zal men voor altijd bij zich dragen.

Ofschoon de amandelbomen over het hele eiland groeien, zijn er twee gebieden, die van bijzonder belang zijn. Als men volop van dit natuurverschijnsel wil genieten is een Mallorca een groot voordeel. Eén daarvan is het Sierra de Tramuntana gebergte samen met het centraal westelijk gebied, waar de plaatsen Marratxi, Bunyola, Santa María, Sencelles, Lloseta en Selva liggen. Het andere gebied, dat van belang is, ligt in het oosten van Mallorca en omvat de districten Manacor, Sant Llorenç en Son Servera. Men kan van dichtbij van dit natuurverschijnsel genieten, want er zijn verschillende fietsroutes en wandelpaden in eerder genoemde gebieden. Uiteraard is het ook mogelijk een auto te huren om de plaatsen te bezoeken.

Men zal snel ontdekken, dat de amandelen niet alleen zorgen voor een mooi plaatje. De Mallorcaanse amandel is beroemd om zijn opvallende kenmerken en de zoete smaak: probeer het eens, geroosterd, of in één van de typische desserts van de Mallorcaanse keuken. Er zijn zelfs producten op basis van amandelen en amandelbloesem, die in de winkels en parfumeriezaken worden verkocht.

Met deze wetenschap kan men een vleugje Mallorca meenemen!

Populaire bestemmingen

Gran Canaria
Gran Canaria

De goedkoopste huurauto in Gran Canaria zonder kleine lettertjes

Nice
Nice

Vergelijk autoverhuurbedrijven in Nice online

Lanzarote
Lanzarote

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Lanzarote

Alicante
Alicante

Huur een auto in Alicante tegen de laagste prijs online

Tenerife
Tenerife

Maak gebruik van onze huurwagen aanbiedingen in Tenerife

Malaga
Malaga

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Malaga

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.