Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41397 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Balearen - Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera

Balearen

Balearen - Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera

De Balearen zijn een eilandengroep in de westelijke Middellandse Zee voor de oostkust van Spanje. De hoofdstad van de provincie is Palma de Mallorca.

De belangrijkste eilanden van de archipel, een zeer populaire bestemming in vrijwel elk land in Europa, zijn Mallorca, Ibiza, Menorca en Formentera. Er zijn ook een aantal kleinere eilanden in de Iles Balears zoals Cabrera of Dragonera.

De Balearen hebben drie internationale luchthavens, waarvan het vliegveld van Son Sant Joan van Mallorca is het belangrijkste. De andere luchthavens zijn te vinden op Ibiza en Menorca. Formentera kan alleen per veerboot (ferry) bereikt worden. Het is ook mogelijk met de veerboot naar de Balearen vanaf Barcelona, Valencia en Denia te reizen. Op de veerboot kan men informatie over Mallorca en de andere eilanden van de Balearen krijgen.

Het openbare vervoer op het eiland is goed georganiseerd, maar er is slechts één spoorlijn op Mallorca, die de hoofdstad Palma met Soller verbindt. Veel toeristen geven de voorkeur aan een huurauto op Mallorca en de eilanden groep heeft dan ook een groot aantal autoverhuurbedrijven, die vrijwel het hele jaar lang goedkope huurauto's aanbieden, behalve in het drukke zomerseizoen, want dan zijn de prijzen niet zo goedkoop als de rest van het jaar . Het loont vaak om de prijzen van verschillende autoverhuurbedrijven te vergelijken voordat men een huurwagen online boekt. Tijdens het drukke hoogseizoen is er ook veel vraag naar een goedkope huurwagen op Ibiza of op het eiland Menorca en in mindere mate op Formentera.

Enkele van de belangrijkste toeristische badplaatsen op Mallorca zijn Palma de Mallorca, Cala Millor, Alcudia, Santa Ponsa, Cala Ratjada, Cala d'Or en Puerto Pollença. Op Ibiza neigen de mensen hun vakantie in San Antonio en Santa Eulalia del Rio door te brengen. Formentera en Menorca zijn de rustigste eilanden van de archipel, een ideale bestemming voor toeristen op zoek naar ongerepte schoonheid. Het eiland biedt een uitgebreide keus van hotels, zowel in de hoofdstad Mahon (Mao) als in Fornells, Ciutadella en Alaior. Omdat Formentera geen vliegveld heeft is het meestal rustiger dan de naburige eilanden Mallorca, Ibiza en Menorca zelfs in het drukke hoogseizoen.

Populaire bestemmingen

Tenerife
Tenerife

Huur een auto in Tenerife vliegveld en profiteer van onze kortingen

Majorca
Majorca

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Majorca vliegveld

Malaga
Malaga

De laagste prijzen voor autoverhuur in Malaga vliegveld

Lanzarote
Lanzarote

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Lanzarote vliegveld

Barcelona
Barcelona

Autoverhuur in Barcelona vliegveld zonder verborgen kosten

Alicante
Alicante

Bespaar tot 20% op een huurauto in Alicante vliegveld

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.