Warning: file_put_contents(): Only 0 of 40677 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Porto Cristo op Mallorca - Balearen

Porto Cristo - Mallorca

Porto Cristo op de Balearen

Porto Cristo is een klein stadje aan de oostelijke kust van het eiland Mallorca.

Het dorp is niet alleen afhankelijk van het toerisme. Het heeft nog steeds een levendige visindustrie, want het is een natuurlijke haven die kleine vissersvaartuigen beschutting geeft tegen de mediterrane stormen en de ruwe zee. In de afgelopen jaren is een nieuwe jachthaven met ligplaatsen voor jachten, zeilschepen en motorboten gebouwd. In de jachthaven worden verschillende excursies op de Middellandse Zee aangeboden. Je kunt hier tevens een auto huren op Mallorca.

De grootste toeristische attracties in Porto Cristo zijn de Coves Dels Ham en de grotten van Drach. De Draken grotten, gevormd door de Middellandse Zee, bestaan uit 4 verschillende grotten en een ondergronds meer: de Witte Grot, de Zwarte Grot, grot van de Fransen en de Grot van Luis Salvador. De vier grotten zijn met elkaar verbonden. De Coves Dels Hams, die niet ver weg liggen, hebben ook een ondergronds meer, dat als "De Zee van Venetië" bekend staat. In het plaatselijke VVV kantoor is informatie over Mallorca en beide grotten te verkrijgen.

De nabijgelegen stad Manacor, een van de grootste steden op Mallorca, ligt op slechts tien minuten rijden met de auto en is het centrum van de parel industrie op het eiland. De eerste fabriek van de beroemde Majorica kunstmatige parels werd in Manacor in de negentiende eeuw opgericht. Naast de parel industrie was de productie van meubilair één van de belangrijkste basisindustrieën van Manacor in de twintigste eeuw.

Elke maandag  wordt er in de stad een drukke straat markt gehouden. De markt in Manacor is een populaire dagtocht voor toeristen die in vakantieplaatsen zoals Calas de Mallorca, Can Picafort, Cala Mesquida, Cala Millor, Sa Coma, Cala Murada of Cala Ratjada, aan de oostkust van Mallorca verblijven. Manacor zelf is geen toeristische trekpleister, maar de stad is als de geboorteplaats van de Spaanse tennisster Rafael Nadal over de hele wereld bekend geworden.

Populaire bestemmingen

Malaga
Malaga

De laagste prijzen voor autoverhuur in Malaga vliegveld

Tenerife
Tenerife

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Tenerife vliegveld

Gran Canaria
Gran Canaria

Bespaar tot 20% op een huurauto in Gran Canaria vliegveld

Ibiza
Ibiza

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Ibiza vliegveld

Alicante
Alicante

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Alicante vliegveld

Faro
Faro

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Faro vliegveld

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.