De Fallas van Valencia

Een unieke viering in Valencia

De Fallas van Valencia zijn een traditionele viering die elk jaar op 19 maart plaatsvinden om de naamdag van San Jose herdenken. In de maanden voorafgaand aan het festival maken groepen mensen uit elke wijk van Valencia (Casal Faller genaamd) een uniek monument (bekend als falla) voor deze viering.
 
Traditioneel zijn fallas constructies die kritisch met politici en andere bekende personen uit Spanje en over de hele wereld zijn. De afgebeelde personen staan bekend als ninots (poppen) en maken deel uit van de door de bouwers van de Falla (falleros) gemaakte monument. Op de bordjes voor de monumenten wordt Informatie verstrekt over de bouwers van de Fallas.
 
Rotjes zijn een belangrijk onderdeel van het feest en de hele dag zijn explosies te horen en gooien de kinderen rotjes en vuurwerk.
 
Elke ochtend gedurende de Fallas lopen fanfares en falleros in hun traditionele klederdracht door de straten van Valencia en gooien vuurwerk langs de weg. Dit wordt 'la despertà' genoemd door de mensen van Valencia.
 
De 'mascleta' is een andere belangrijke gebeurtenis van de Fallas van Valencia. Tijdens de Mascleta tonen pyrotechnikers van Valencia en heel Spanje hun beste vuurwerk en concurreren met elkaar. De beste pyrotechnikers krijgen de eer het belangrijkste spektakel door te voeren.
 
De Mascleta is een unieke gebeurtenis. Het is erg populair onder de mensen uit Valencia en wordt niet alleen gehouden tijdens de Fallas, maar kan ook op een bruiloft of tijdens een jubileum plaatsvinden.
 
Het hoogtepunt van het hele evenement, la crema, vindt plaats om middernacht op 19 maart, het feest van San Jose, wanneer de falla monumenten op vreugdevuren worden verbrand. De constructies zijn gevuld met rotjes die agestoken worden kort voordat de falla in brand wordt gestoken.
 
Tijdens de dagen van de Fallas is Valencia een groot feest en het geluid van vuurwerk kan over de hele stad gehoord worden.
 
Gedurende de vijf dagen van de Fallas festival komen duizenden mensen naar Valencia en de meeste hotels zijn voor deze periode maanden in vooruit volgeboekt. Zorg ervoor het verblijf in Valencia op tijd te regelen als u wilt deelnemen aan dit unieke feest.

Populaire bestemmingen

Faro
Faro

De laagste prijzen voor autoverhuur in Faro vliegveld

Lanzarote
Lanzarote

De goedkoopste huurauto in Lanzarote vliegveld zonder kleine lettertjes

Nice
Nice

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Nice vliegveld

Malaga
Malaga

Huur een auto in Malaga vliegveld tegen de laagste prijs online

Alicante
Alicante

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Alicante vliegveld

Barcelona
Barcelona

Ontdek Barcelona vliegveld tegen de laagst mogelijke prijs

Klantenwaardering van Hispacar

956 klanten hebben onze diensten in Valencia met een gemiddelde score van 8.4 uit 10 punten gewaardeerd.