De Costa Brava

De kustlijn de Middellandse Zee van Gerona

De Costa Brava is de naam van de kuststrook van de Middellandse Zee in de provincie Gerona in het noordoosten van Spanje. Het strekt zich uit van de grens met Frankrijk in het noorden tot het stadje Blanes, dat ongeveer zestig kilometer ten noorden van Barcelona ligt.

Het uitstekende klimaat, de natuur, de mooie stranden zijn de voornaamste redenen, waarom dit deel van Spanje een uitstekende en goedkope vakantiebestemming is. Toerisme ontwikkelde zih in de afgelopen eeuw tot de belangrijkste industrie in Katalonië en er werd een groot aantal hotels en appartementen gebouwd voor toeristen uit heel Europa, maar vooral uit Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Steden als Lloret de Mar, Tossa de Mar, Rosas o Palamos zijn inmiddels bekend bij toeristen uit Noord-Europa, waaronder de Scandinavische landen. Tegenwoordig is de Costa Brava één van de belangrijkste bestemmingen in Spanje, vooral gedurende de drukke zomermaanden en de reisbureaus liggen dan ook vol met brochures en reisgidsen met informatie over de Costa Brava en Barcelona. In de winter daarentegen zijn veel hotels aan de Costa Brava gesloten en het seizoen begint pas rond de paasvakantie.

De Costa Brava kan grofweg worden verdeeld in het noordelijke deel, ook wel bekend als de Alt Empordà, die grenst aan Frankrijk en de Pyreneeën. De belangrijkste plaatsen zijn Ampuriabrava, Roses, Escala, Estartit, Cadaques en Figueras.

Het gebied, dat bekend staat als de Baix Empordà vormt het centrale deel van de Costa Brava met plaatsen als Calella de Palafrugell, Palamos en Platja d'Aro.

Tossa de Mar en Lloret de Mar vormen samen met Blanes zijn de belangrijkste badplaatsen in het zuidelijke deel van de Middellandse Zee kust van Girona, een stad die het binnenland in het centrum van de Costa Brava ligt.

Hoewel de meeste gebieden van de Costa Brava toeristisch ontwikkeld zijn,  zijn enkele kleine kustplaatsen zoals Pals, Calonge, Llafranc, Aiguablava, Fornells en Sant Feliu de Guíxols erin geslaagd om een ​​deel van de tradities, cultuur en manier van leven van Katalonië te behouden.

De Costa Brava is niet alleen een uitstekende vakantiebestemming voor zonaanbidders en strandliefhebbers. Toeristen, die op zoek zijn naar kunst, cultuur, geschiedenis en architectuur kunnen hun hart ophalen in Barcelona, dat samen met Girona de toegangspoort vormt voor de meeste toeristenm die een bezoek aan Noord Spanje brengen.

De nabijgelegen Pyreneeën zijn een uitstekende bestemmingen voor sport-en natuurliefhebbers, zowel tijdens de zomer- als de wintermaanden met beroemde skigebieden zoals La Molina, Masella en Vall de Nuria, die slechts een klein eindje rijden van de kust van de Middellandse Zee liggen.

Populaire bestemmingen

Faro
Faro

Autoverhuur in Faro vliegveld zonder verborgen kosten

Malaga
Malaga

Huur een auto in Malaga vliegveld voor een onvergetelijke vakantie

Barcelona
Barcelona

Autoverhuur in Barcelona vliegveld zonder verborgen kosten

Nice
Nice

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Nice vliegveld

Majorca
Majorca

Huur een auto in Majorca vliegveld tegen de laagste prijs online

Ibiza
Ibiza

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Ibiza vliegveld

Klantenwaardering van Hispacar

592 klanten hebben onze diensten in Barcelona met een gemiddelde score van 8.1 uit 10 punten gewaardeerd.