Alcudia

Bezienswaardigheden in Alcudia

Cape Formentor, Cape Pinar, Alcúdia en de haven zijn een must voor iedereen, die wil genieten van het spectaculaire landschap van het eiland Mallorca. Het typische landschap van dit gebied heeft dennenbossen, die zich helemaal tot het strand en het kristalheldere water uitstrekken. Op de uitgestrekte stranden en in de verborgen baaien is het prima vertoeven of het nou overdag of ’s nacht is, er heerst altijd een aangename temperatuur. In het middeleeuwse dorp Alcudia staat de prachtige kerk van Sant Jaume en een uit steen gehouwen Romeins theater. Het dorp heeft nog andere bezienswaardigheden, In het plaatselijke vvv kantoor kan men informatie over Mallorca en de belangrijkste toeristische trekpleisters op het eiland vinden.

De gemeente Alcúdia ligt in het noordoosten van Mallorca en is één van de mooiste plekken op de Balearen. Mallorca is een aanrader als men met volle teugen van de mooiste plekjes op het eiland wil genieten. Ongerepte baaien met kristalhelder water, omgeven door dennenbossen, fauna en een milieurijke natuurlijke omgeving, archeologische vindplaatsen en de heerlijke plaatselijke keuken zijn genoeg redenen om deze stad te bezoeken. Van de oude, ommuurde middeleeuwse stad, zijn de poorten van Xara en Palma alleen nog overgebleven. Het enige wat van de Renaissance muur nog staat is het bastion van Sant Ferran, tegenwoordig is het een arena voor stierengevechten. In de historische wijk in Alcúdia staan hoofdzakelijk historische huizen met ramen uit de Renaissance periode en wapenschilden.

Andere monumenten, die de moeite waard zijn,  zijn de kerken van Santa Ana en Sant Jaume, de barok kapel van Sant Crist, waar men een beeld van Christus uit de15de eeuw kan bewonderen en het toevluchtsoord van de Mare de Déu de la Victoria, op zeven kilometer afstand van de stad verwijderd, en dan is er ook nog het Stadhuis.

Voor degenen, die in ornithologie zijn geïnteresseerd, biedt deze regio La Albufera, een natuurreservaat, dat in 1988 werd opgericht. Het ligt aan de baai en men kan het hele jaar door meer tweehonderd vogelsoorten zien. Een andere bezienswaardigheid is de Romeinse stad Pollèntia, de resten ervan liggen in de nabijheid van de ommuurde stad Alcúdia. De archeologische vindplaats toont een aantal huizen, een theater en een forum.

Eén van de beste stranden in het gebied is Playa d'Alcúdia. Het dennenbos, dat achter het strand is, loopt parallel aan het strand tot aan de bebouwing. De diverse watersporten kunnen hier allemaal beoefend worden. Het strand heeft een parkeerplaats, restaurants, een e.h.b.o.-post en men kan een parasol en ligstoel huren.

Populaire bestemmingen

Barcelona
Barcelona

Vergelijk huurautos op het vliegveld van Barcelona spaar geld!

Majorca
Majorca

Autoverhuur op het vliegveld van Majorca zonder verborgen kosten

Malaga
Malaga

Vind meer details over goedkope autoverhuur op de luchthaven van Malaga

Gran Canaria
Gran Canaria

De goedkoopste huurauto op de luchthaven van Gran Canaria zonder kleine lettertjes

Tenerife
Tenerife

Autoverhuur in Tenerife zonder verborgen kosten

Alicante
Alicante

Boek all-inclusief autohuur in Alicante

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.