de haven van Alicante

de jachthaven van Alicante aan de Costa Blanca

De havenstad Alicante ligt in het midden van de Costa Blanca aan de Spaanse oostkust en is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen. De talrijke golfbanen en het heldere water van de Middellandse Zee vormen één van de vele trekpleisters van deze prachtige stad gelegen aan de voet van het kasteel van Santa Barbara, een stille getuige van de vele beschavingen, die zich hier hebben gevestigd.

Aan de voet van deze vesting ligt de historische wijk, waar men een verscheidenheid aan religieuze en seculiere gebouwen  aantreft, waaronder de karakteristieke Explanada de España (Spanje boulevard), een traditioneel uitgaangsgebied voor de plaatselijke bewoners. Hier is ook de plaatselijke VVV te vinden, waar Informatie over Alicante verkrijgbaar is, zowel over hotels, toeristische attrakties, bezienswaardigheden in Alicante en omgeving, Alicante, taxis of openbaar vervoer.

De strategische ligging van Alicante aan de oostkust van Spanje zorgde ervoor, dat door de eeuwen heen de belangrijkste beschavingen uit dat deel van de wereld, zoals de Feniciërs, Grieken, Romeinen en later de Arabieren zich daar vestigden op zoek naar nieuwe handelsroutes. Bovendien hebben ze met hun aanwezigheid bijgedragen aan het karakter van de stad.

De rotsachtige ‘berg’ Benacantil domineert het zicht vanuit de stad en de haven. De vesting Santa Barbara, die uit de Arabische periode stamt, vormt de kroon van de Benacantil. Ondanks, dat het kasteel uit de Arabische periode stamt, draagt het de sporen van de verschillende volkeren die de stad heeft geherbergd. Echter, een groot deel van de vesting dateert uit de 16de eeuw. Vanaf de oude muren van het kasteel heeft men een adembenemend uitzicht over de hele stad en geniet men van de indrukwekkende kustlijn en het kilometerslange prachtige landschap.

De oude ommuurde stad werd aan de voet van dit fort gebouwd. Eén van de mooiste gebouwen in dit netwerk van nauwe straatjes en steegjes is de gotische kerk Santa María (16de eeuw), gebouwd op de overblijfselen van een oude Arabische moskee. Tegenover de kerk staat het Museum Casa de la Asegurada (17de eeuw), dat  een belangrijke collectie hedendaagse kunst onder haar dak heeft.

Het deel van Alicante, dat direct aan zee ligt is ongetwijfeld de favoriete  plek voor de inwoners van Alicante om uit te gaan. De Explanada de España promenade, gelegen aan de overkant van de haven, is een levendige boulevard bezaaid met terrassen en café’s. Men vindt een meer modern uitgangsgebied langs golfbreker van de haven, waar ook een verscheidenheid aan bars en restaurants zijn. Naast het oude en nieuwe uitgaansgedeelte in Alicante heeft de stad ook een strand genaamd El Postiguet waar men uitgebreid van de zee en de zon kan genieten.

Populaire bestemmingen

Tenerife
Tenerife

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Tenerife

Alicante
Alicante

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Alicante

Malaga
Malaga

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Malaga

Ibiza
Ibiza

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Ibiza

Lanzarote
Lanzarote

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Lanzarote

Nice
Nice

Vind meer details over goedkope autoverhuur op het vliegveld van Nice

Klantenwaardering van Hispacar

3016 klanten hebben onze diensten in Alicante met een gemiddelde score van 8.4 uit 10 punten gewaardeerd.