de Algarve

De zuidkust van Portugal

De Algarve, de zuidkust van Portugal heeft veel te bieden. De zee is warm, het klimaat is heerlijk en de vakantiedorpen, hotels en luxe resorts zijn prachtige plekken om te verblijven. En de kleine vissersdorpjes, zoals Santa Luzia, in Tavira  en de kleine haven in Sagres zijn idyllisch en rustig.

De stranden van de Algarve behoren tot de mooiste in de wereld. En er is zoveel verscheidenheid om uit te kiezen - afgelegen stranden, stranden voor gezinnen, stranden waar de zee kalm is en stranden die ideaal zijn voor watersporten. Het maakt niet uit welke men kiest, plezier is er altijd!

Om maar niet te spreken over golf! De Algarve heeft 30 golfbanen en sommige behoren tot de beste in Europa. Zowel  amateurs als beroepsspelers vinden het een waar genot om hier te spelen. Het is belangrijk vooraf informatie in te winnen over de prijzen van de golfbanen, want er zijn grote verschillen.

In de Algarve leven de mensen buitenshuis. Men is uitgenodigd om zich bij hen te voegen. Geniet van de sfeer, het klimaat en het eten op de terrassen van de talrijke  café’s en restaurants.

Met meer dan 150 kilometers gouden stranden is de Algarve ideaal voor een ontspannen zonvakantie. Elk strand langs de kustlijn van de Algarve is verschillend, van kleine baaien tussen de rotsen, of lange stukken strand  tot afgelegen onbewoonde eilanden. Of het nu om een vakantie gaat met vrienden of met het gezin,  of dat het een romantische vakantie betreft, er is voor elk wat wils aan de kust van de Algarve.

Geniet van de koele zeewind langs de Costa Vicentina, ervaar de sfeer van de kosmopolitische stranden tussen Lagos en Faro, of zwem in de warme zee rondom  de Ria Formosa eilanden. Op de meeste stranden zijn er restaurants waar men kan eten en drinken en een plekje in de schaduw kan vinden. 's Middags, als de zon op zijn hoogtepunt is, kan men het strand even laten voor wat het is en een nabijgelegen pretpark of dierentuin met de kinderen  bezoeken. Faro komt dan goed van pas, vooral als de huurwagen van airconditioning voorzien is.

Alle stranden van de Algarve worden bemand door badmeesters, en er zijn groene, gele en rode vlaggen ter informative voor de zwemmers. Daarnaast wappert ook de blauwe vlag, die aangeeft dat het zeewater van uitstekende kwaliteit is. Verder is het mogelijk om een boot, jetski’s  of andere watersport uitrustingenen te huren bij de verhuurbedrijven langs de kust.  Men kan les krijgen in ongeacht welke watersport, wanneer men toe ia aan een nieuwe uitdaging. Langs de kust van de Algarve kust zijn er ook een paar naturistenstranden, hieruit blijkt, dat de regio voor ieder wat wils heeft.

Populaire bestemmingen

Lanzarote
Lanzarote

Vergelijk autohuur prijzen in Lanzarote met één klik

Barcelona
Barcelona

De laagste prijzen voor autoverhuur op het vliegveld van Barcelona

Nice
Nice

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Nice

Gran Canaria
Gran Canaria

Vergelijk autohuur prijzen op de luchthaven van Gran Canaria met één klik

Malaga
Malaga

Vergelijk autohuur prijzen in Malaga met één klik

Faro
Faro

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Faro

Klantenwaardering van Hispacar

64 klanten hebben onze diensten in Faro met een gemiddelde score van 8.6 uit 10 punten gewaardeerd.