De kust van Mallorca

Cape Formentor, Cape Pinar, Alcúdia en de haven zijn een must voor iedereen, die wil genieten van het spectaculaire landschap van het eiland. Het typische landschap van dit gebied heeft dennenbossen, die zich helemaal tot het strand en het kristalheldere water uitstrekken. Op de uitgestrekte stranden en in de verborgen baaien is het prima vertoeven of het nou overdag of ’s nacht is, er heerst altijd een aangename temperatuur. In het middeleeuwse dorp Alcúdia staat de prachtige kerk van Sant Jaume en een uit steen gehouwen Romeins theater. Het dorp heeft nog andere bezienswaardigheden en het is aan te bevelen vooraf informatie over Mallorca in te winnen om volop van het verblijk op het eiland te kunnen genieten..

Indien men de kust wil laten voor wat het is en kennis wil maken met de heuvels van de Sierra de Tramuntana, dan is het zeer zeker de moeite waard om de volgende dorpen te bezoeken: Sa Pobla, Inca, of Benissalem.  In laatstgenoemd dorp staan vorstelijke gebouwen en herenhuizen uit de 15de eeuw , die een teken waren voor de welstand van wijnstreek. De wijnen afkomstig uit deze streek zijn geklassificeerd en vermelden op het etiket AOC Benissalem-Mallorca,  zoals de beroemde rode wijnen van Manto Negro en de jonge witte en rosé wijnen. Deze traditie is ook aanwezig in Inca, maar hiervoor moet men de wijnkelders of de kelder-restaurants bezoeken. Naast de druiventeelt, worden er ook aardappelen, bonen en groentes hier geteeld. In het verleden was dit allemaal moerasgebied, men heeft dit land opgevuld en nu doet het dienst als landbouwgrond. De producten, die worden verbouwd, worden vervolgens verwerkt in de traditionele streekgerechten.De kerk van Santa Maria La Mayor is trouwens zeker de moeite waard voor een bezoek.

De moerassen in het natuurreservaat Albufera de Mallorca zal een overgetelijke indruk op de bezoeker achterlaten. Met een Mallorca zijn de mmeste natuurgebieden van Mallorca in een mum van tijd te bereiken. De moerassen krijgen hun water van de Muro en de Sant Miquel, zij voorzien tevens de natuurlijke en kunstmatige irrigatie kanalen van water. Alhoewel riet rondom de lagune groeit, zijn de duinen bedekt met dennen en andere soorten planten, zoals de jeneverbesstruik, orchideeën en andere inheemse planten.

Er leven bepaalde gewervelde dieren in deze habitat, zoals schildpadden, wezels en marters. Maar deze moerassen huisvesten talloze vogelsoorten, zoals de bruine kiekendief, de purperreiger, de zwart gevleugelde steltloper en de besnorde tjiftjaf, wiens belangrijkste kolonie in West-Europa in deze moerassen verblijft. Met de komst van de winter, stijgt het aantal vogelsoorten. Er zijn dan o.a. 74 verschillende soorten Anatidae (eenden), Laridae (meeuwen),  en andere overwinteraars.

Populaire bestemmingen

Barcelona
Barcelona

Vergelijk autohuur prijzen in Barcelona met één klik

Malaga
Malaga

Vergelijk autohuur prijzen in Malaga met één klik

Faro
Faro

Maak gebruik van onze huurwagen aanbiedingen in Faro

Tenerife
Tenerife

De laagste prijzen voor autoverhuur in Tenerife

Majorca
Majorca

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Majorca vliegveld

Lanzarote
Lanzarote

Maak gebruik van onze huurwagen aanbiedingen in Lanzarote

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.