Soller

De trein van Soller op Mallorca

Het stadje Sóller ligt op het eiland Mallorca. De stad is omringd door de hoogste bergen van het eiland en ligt in een groene vallei vol met olijf-en sinaasappelbomen. Port Soller, de toeristische trekpleister van de stad, ligt aan de noordwestkust van Mallorca.
 
Van Palma de Mallorca is het slechts twintig kilometer per auto. De oude route loopt door de bergen via de pas Coll de Soller, maar het is ook mogelijk de tol tunnel te nemen. De straten in Soller zijn smal dus het is beste om uw huurauto te parkeren en de pleinen en hoekjes van dit stadje te voet te verkennen.
 
De Soller Railway is een originele manier van Palma de Mallorca naar Soller om te reizen. Sinds 1912 verbind deze spoorlijn het stadje Soller met de hoofdstad van Mallorca.
 
Deze trein heeft zijn oorspronkelijke karakter behouden en rijdt door prachtige landschappen langs de zevenentwintig kilometer lange spoorlijn. Volgens de informatie van de dienstregeling rijdt de trein van Soller zes keer per dag. Detrein rijdt langazaam en de korte rit duurt ruim een ​​uur, maar het biedt van beide kanten van de rijtuigen en de originele uitkijkplatforms een prachtig uitzicht op het omliggende landschap en de Siera de Tramontana.
 
De elektrische locomotief van de trein is de enige van dit type die nog steeds operationeel is. De tocht voert langs de stations van Son Sardina, Santa Maria, Caubet, Bunyola door de dertien tunnels van de noordelijke bergketen van Mallorca, die in de bergen uitgegraven zijn, naar de charmante mediterrane stad.
 
De stad biedt een ruime keuze aan hotels en accommodaties voor allerlei reizigers, waaronder een vijf sterren hotel met een gerenommeerd restaurant. Het is ook mogelijk om in hotels in de omliggende bergen te verblijven. De meeste daarvan bieden een fantastisch uitzicht op de Middellandse Zee en de groene vallei tussen de bergen en de zee.
 
Wandelaars kunnen tussen verschillende bergroutes kiezen. De paden, die in Soller beginnen, zijn over het algemeen goed onderhouden. Vooral het parcours van Pollenca naar Andratx is bekend onder de outdoor liefhebbers. Een aantal kleine berghutten zijn langs de wandelpaden te vinden.

Populaire bestemmingen

Malaga
Malaga

Geniet van uw vakantie in Malaga vliegveld met een huurauto

Ibiza
Ibiza

Vergelijk autoverhuurbedrijven in Ibiza vliegveld online

Lanzarote
Lanzarote

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Lanzarote vliegveld

Gran Canaria
Gran Canaria

Maak gebruik van onze huurwagen aanbiedingen in Gran Canaria vliegveld

Alicante
Alicante

Maak gebruik van onze huurwagen aanbiedingen in Alicante vliegveld

Barcelona
Barcelona

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen op de luchthaven van Barcelona

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.