10 redenen Alicante te bezoeken

Veel meer dan witte stranden, nachtleven, zon en mooi weer

Alicante Start hier
Bent U nog steeds op zoek naar een huurwagen in Alicante?
Aktuele prijslijst

Alicante

Alicante aan de Costa Blanca is een van de populairste vakantiebestemmingen voor toeristen uit heel Europa. Het uitstekende klimaat en de witte zandstranden zijn de belangrijkste redenen waarom mensen Alicante kiezen om hun vakantie door te brengen. Maar Alicante heeft meer te bieden dan zon, witte stranden en een bruisend nachtleven. Het binnenland van de Costa Blanca met vele in de door bergketens gescheiden valleien verscholen dorpjes is ook heel attraktief. Hier zijn 10 plaatsen die u tijdens een vakantie in Alicante zeker niet mag missen.

Santa Barbara

1. Het kasteel van Santa Barbara

1. Een spectaculair uitzicht over Alicante

Het Kasteel van Santa Barbara, de belangrijkste bezienswaardigheid van Alicante, biedt een spectaculair uitzicht over de stad en het strand van El Postiguet. Het fort staat in het centrum van de stad op de top van de Monte Benacantil. Het kasteel is bijna van overal in de stad zichtbaar. De strategische waarde, die het kasteel tijdens de middeleeuwen had is dan ook gemakkelijk te begrijpen.

Calpe

2. Calpe

2. De rots van Ifach

Calpe is een voormalig vissersdorp, dat tot een moderne badplaats met verschillende toeristische voorzieningen is omgebouwd. Enkele van de mooiste stranden van de Costa Blanca zijn in Calpe te vinden. Calpe is vooral bekend om zijn rots, de Penyal d'Ifach. Hoewel de rots tot beschermd natuurgebied is verklaard, is het mogelijk naar de top te klimmen, waar men van een fantastisch uitzicht over de baai van Calpe kan genieten.

Altea

3. Altea

3. Een van de charmantste stadjes van Alicante

De klokkentoren en de koepel van de Virgen de Consuelo kerk in Altea behoren tot de meest gefotografeerde monumenten van de Costa Blanca. De prachtige kerk ligt op de top van een heuvel. Het uitzicht vanaf het plein voor de kerk is indrukwekkend. De charmante oude stad van Altea met zijn geplaveide straatjes en witgekalkte huizen daalt af naar de haven en de Middellandse Zee. De festiviteiten van de Moren en Christenen, een van belangrijkste feesten in de provincie, worden in de maand september gevierd.

Javea

4. Javea

4. Twintig kilometer zandstranden en verborgen baaien

Javea ligt in een baai tussen Cabo de la Nao en Cabo de San Antoni. De rotsachtige kustlijn met steile kliffen biedt een aantal indrukwekkende uitzichtpunten. Verschillende verborgen baaien met turquoise water, zoals Playa de Granadella, nodigen uit om te zwemmen of verschillende soorten watersporten te beoefenen. Net als veel andere stadjes aan de Middellandse Zee ligt het historische centrum van Javea met zijn charmante straatjes en prachtige architectuur een paar mijl landinwaarts.

Benidorm

5. Benidorm

5. Het Manhattan van Spanje

Benidorm, op ongeveer 5o kilometer ten noorden van het vliegveld van Alicante, is de meest bezochte toeristische badplaats aan de Costa Blanca. De stad biedt prachtige stranden, tal van restaurants, bars, discotheken en een aantal attracties en themaparken, die Benidorm tot een unieke vakantiebestemming geschikt voor allerlei toeristen maken. Met zijn dominante skyline is Benidorm is een plek waar je van houdt of die je haat.

Terra Mitica

6. Terra Mitica

6. Een pretpark van oude beschavingen met live entertainment

Het attractiepark Terra Mitica ligt net buiten Benidorm. De attracties van Terra Mitica zijn op vijf oude beschavingen gebaseerd: Egypte, Griekenland, Rome, Iberia en de eilanden. De engste ritten onder de achtbanen in het pretpark zijn de Synkope en de Magnus Colossus. Er zijn zo veel attracties in Terra Mitica, dat het moeilijk is om ze tijdens uw bezoek allemaal te zien. Naast de shows en de attracties zijn er tal van restaurants, bars en souvenirwinkels in het pretpark.

Villajoyosa

7. Villajoyosa

7. Kleurrijke huizen langs de kust

Villajoyosa is de hoofdstad van de Marina Baixa regio. Omdat het stadje door de toppen van de omliggende bergen tegen de koude noordenwind beschermd wordt, heersen er het hele jaar door aangename temperaturen. De kleurrijke huizen van het historische centrum langs de kust van Villajoyosa zijn een van de meest opmerkelijke toeristische attracties van het plaatsje. Villajoyosa is ook beroemd om zijn traditionele chocolade industrie.

Moros y Cristianos

8. Moors and Christians

8. Het populairste festival van de provincie Alicante

In vele stadjes en dorpen van Alicante is het feest van de Moren en Christenen het belangrijkste evenement van het jaar. Het aan San Jorge gewijde feest herdenkt een strijd die in de 13e eeuw werd uitgevochten. In die tijd lagen veel plaatsen in Alicante op de grens van Spaanse gebieden, die in handen van de moslims waren. Volgens de legende verscheen San Jorge tijdens de schermutselingen tussen de moslims en de christenen en won het christelijke leger de strijd dankzij zijn tussenkomst.

Villena

9. Het kasteel van Villena

9. Castillo de la Atalaya

Het kasteel van Villena of Castillo de la Atalaya bevindt zich in het noord-westelijke deel van de provincie Alicante. De vesting, die uit 12 wachttorens en een dikke buitenmuur bestaat, was een belangrijk militair bolwerk van het islamitische emiraat. Nadat het islamitische leger was verslagen werd het kasteel aan de Orde van Calatrava geschonken. Het kasteel van Villena maakt deel uit van de route van de kastelen van Vinalopó. De Vinalopó vallei in Alicante grensde aan het Koninkrijk van Castilië en het Koninkrijk van Valencia en is daardoor bezaaid met forten en kastelen.

Guadalest

10. Guadalest

10. Een adelaarsnest in de bergen van Alicante

Guadalest ligt op iets meer dan 1 uur rijden van Alicante en ongeveer 25 km landinwaarts van Benidorm. Het uitzicht vanaf het dorp en het voormalige militaire bolwerk is adembenemend en het is eenvoudig het grote strategische belang van de vesting in het verleden te begrijpen. Het kleine dorp is bereikbaar via een tunnel, die in de bergen is uitgehakt. De Peñon de La Alcalá toren is een van de bekendste bezienswaardigheden van Guadalest.

final-slide
Bedankt voor uw bezoek bij Hispacar
Dit zijn er slechts 10, maar er zijn nog veel meer redenen om de Costa Blanca te bezoeken. Waarom ontdekt U het niet zelf?
Bent U nog steeds op zoek naar een huurwagen in Alicante?
Aktuele prijslijst

Goedkope huurwagens in Alicante

Het vliegveld van Alicante is een van het belangrijkste bestemmingen in de autohuur branche in Spanje. Alle bekende autoverhuurbedrijven zoals Avis, Hertz, Europcar, Sixt of Enterprise zijn hier te vinden net als een aantal lokale autoverhuurbedrijven zoals Goldcar, Record, Solmar, Centauro of Dieckmanns. Hispacar vergelijkt de prijzen van al deze bedrijven zodat U gemakkelijk de goedkoopste huurauto in Alicante kunt vinden.