FAQ

Top 10 FAQs
Wat is de exacte locatie van het autoverhuurbedrijf?
De exacte locatie van het autoverhuurbedrijf staat op de reserveringsvoucher die u ontvangt zodra uw reservering is bevestigd. Als u een luchthaven als locatie hebt gekozen, bevindt de ophaalbalie zich meestal direct in de terminal of kan deze snel worden bereikt met een pendelbusje.
Ik denk dat ik bij het ophalen te veel heb betaald – wat moet ik doen?
Als u het gevoel hebt dat u te veel aan het verhuurbedrijf hebt betaald aan de balie of na het inleveren, neem dan contact op met ons en we zullen op korte termijn hierop terugkomen.
Ik heb mijn reserveringsbevestiging niet ontvangen – wat moet ik doen?
Nadat u uw reservering hebt voltooid, sturen wij u binnen 48 uur via e-mail een bevestiging van uw reservering. Controleer of de e-mail niet per ongeluk in de map met ongewenste e-mails is terechtgekomen. Als u de e-mail met de bevestiging niet hebt ontvangen, neem dan contact op met ons.
Kan ik mijn reservering veranderen?
Ja, u kunt de bijzonderheden van uw reservering gemakkelijk veranderen. U hoeft alleen maar een wijzigingsverzoek in te vullen op ons online portal. Merk op dat het verwerken van een wijzigingsverzoek tot wel 48 uur kan duren. Dit is afhankelijk van de aard van de wijziging. In sommige situaties moeten we misschien contact met u opnemen over uw verzoek. Vul daarom een geldig e-mailadres of telefoonnummer in op het formulier.

Afhankelijk van de aard van de verandering die u wilt maken, kunnen hieraan extra kosten verbonden zijn. Bijvoorbeeld wanneer de datum moet worden veranderd en we niet dezelfde prijs kunnen aanbieden als in de oorspronkelijke prijsopgave. Voor meer informatie kunt u ook per telefoon contact opnemen met ons.
Wanneer moet ik mijn huur betalen?
Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden die duidelijk genoemd worden tijdens het reserveringsproces:
 • Reserveer nu, betaal later – Betaal een klein bedrag als borg op het moment van reserveren om de auto veilig te stellen en betaal het resterende bedrag dichter bij uw ophaaldatum.
 • Betaal nu – Betaal het volledige bedrag op het moment van reserveren.
 • Bij ophalen – Betaal het volledige bedrag aan de verhuurbalie. Deze optie is hoofdzakelijk mogelijk voor huren in de VS en in Australië.
Kan ik zonder creditcard reserveren?
Ja. U kunt een reservering maken zonder creditcard. Merk op dat, zelfs als u ervoor hebt gekozen om te betalen per debitcard, u een geldige creditcard op naam van de bestuurder nodig hebt bij het ophalen. Het verhuurbedrijf vereist een creditcard voor het vastleggen van de borg. Creditcards die geaccepteerd worden voor het ophalen zijn MasterCard, Visa, en in sommige gevallen ook American Express.
Welke extra kosten kunnen van toepassing zijn?
Merk op dat elk autoverhuurbedrijf zijn eigen beleid ten aanzien van extra kosten bepaalt. Deze staan duidelijk vermeld in de Verhuurvoorwaarden op het moment van reserveren. In het algemeen kunnen extra kosten van toepassing zijn voor:
 • Ophalen/inleveren buiten de openingstijden
 • Grenspassages
 • Als u de auto inlevert op een andere plaats dan waar u deze hebt opgehaald
 • Jonge of oude bestuurders
 • Winterbanden
Extra kosten moeten altijd rechtstreeks aan de verhuurbalie worden afgerekend in de lokale valuta.
Hoe hoog is mijn eigen risico?
Het eigen risico is afhankelijk van het verhuurbedrijf en van de gehuurde auto en wordt vrijgegeven binnen 10-28 dagen na de huur, als de auto onbeschadigd was. In samenwerking met Allianz Insurance bieden wij u de mogelijkheid het eigen risico te verzekeren zodat u dit kunt terugkrijgen als u aanrijdingsschade aan het voertuig hebt moeten betalen of bij diefstal. Deze eigenrisicoverzekering kan worden afgesloten op het moment van reserveren.
Hoeveel moet ik betalen voor brandstof?
De brandstofregeling wordt bepaald door het verhuurbedrijf en is in de meeste gevallen ook afhankelijk van de duur van de huur. Er zijn verschillende soorten brandstofregelingen. Op het moment van reserveren geven we duidelijk aan welke regeling van toepassing is. De meest gangbare brandstofregelingen zijn:
 • Vol ophalen, leeg inleveren: Dit soort brandstofregeling is van toepassingen voor een verhuur van minimaal 4 dagen. U krijgt uw auto mee met een volle tank en u kunt de auto inleveren met een lege tank. Bij het ophalen betaalt u het verhuurbedrijf een volle tank brandstof. De prijs per liter die het verhuurbedrijf rekent kan hoger zijn dan de prijs bij het plaatselijke benzinestation. Brandstofkosten moeten betaald worden aan de verhuurbalie. Ongebruikte brandstof wordt niet terugbetaald.
 • Vol ophalen, vol inleveren: Dit soort brandstofregeling is van toepassingen voor een verhuur van 1 tot 3 dagen. U krijgt uw auto mee met een volle brandstoftank. Om te voorkomen dat u extra kosten voor brandstof moet betalen, moet u de auto met een volle tank inleveren. Het kan zijn dat er een borg voor brandstof wordt gereserveerd op uw creditcard die wordt vrijgegeven nadat u de auto vol hebt ingeleverd. Ontbrekende brandstof bij het inleveren moet u betalen. Merk op dat de prijs per liter die het verhuurbedrijf rekent aanzienlijk hoger kan zijn dan de prijs bij het plaatselijke benzinestation. Brandstofkosten moeten betaald worden aan de verhuurbalie, tenzij anders is aangegeven.
We raden u aan tijdens het reserveringsproces de bijzonderheden van de regeling te controleren onder Verhuurvoorwaarden om onverwachte kosten te vermijden.
Welke documenten moet ik meenemen naar de verhuurbalie?
Op de huurvoucher die we u sturen als onderdeel van de reserveringsbevestiging staan alle documenten genoemd die nodig zijn bij het ophalen van de auto. In de meeste gevallen moet u de volgende documenten meenemen om de auto mee te krijgen:
 • Creditcard op naam van de bestuurder. Creditcards die geaccepteerd worden voor het ophalen zijn MasterCard, Visa, en meestal ook American Express.
 • Rijbewijs. Merk op dat alleen een volledig rijbewijs dat ten minste 1 jaar eerder is afgegeven en waarop geen ernstige beperkingen staan, wordt geaccepteerd.
 • Reserveringsvoucher. Deze ontvangt u binnen 48 uur na het reserveren en moet worden afgedrukt.
 • Eventuele andere identificatiebewijzen die het verhuurbedrijf vereist in zijn voorwaarden en condities. Bijzonderheden staan op uw huurvoucher.
Reserveringsproces
Kan ik een specifiek autoverhuurbedrijf kiezen?
In de meeste gevallen is de naam van het verhuurbedrijf niet zichtbaar in de zoekresultaten en kan deze pas worden bevestigd na de reservering. Dit is echter afhankelijk van de verhuurder en in sommige gevallen kunnen we deze informatie tijdens de reservering laten zien.
Kan ik meer dan één reservering tegelijk maken?
Het is helaas niet mogelijk twee auto's in hetzelfde reserveringsproces te reserveren, omdat elke gereserveerde auto zijn eigen referentienummer en huurovereenkomst heeft. Zolang u echter elke auto afzonderlijk reserveert, kunt u net zoveel verhuringen als u wilt tegelijk reserveren. Neem voor meer informatie over uw specifieke vraag contact op met ons.
Kan ik een auto huren als ik jonger dan 25 of ouder dan 75 ben?
Ja. De meeste autoverhuurbedrijven hebben een minimum leeftijdsgrens van 21 jaar voor het verhuren. Afhankelijk van het autoverhuurbedrijf en het land van bestemming kunnen de eisen echter verschillen. Merk op dat er een toeslag gerekend kan worden als de eerste bestuurder jonger dan 25 of ouder dan 75 jaar is om de extra verzekeringskosten te dekken. Eventuele toeslagen worden genoemd op het moment van reserveren onder Overzicht van de kosten voordat u de reservering bevestigt.
Kan ik een auto huren met een voorlopig rijbewijs?
Nee. Helaas accepteren de autoverhuurbedrijven waar we mee samenwerken geen voorlopige rijbewijzen. U moet een volledig rijbewijs hebben om een auto te kunnen huren.
Waarom moet ik mijn vluchtgegevens invullen?
Als u uw vluchtnummer opgeeft, krijgt het autoverhuurbedrijf op de ophaallocatie informatie over uw aankomsttijd en ook over eventuele vertragingen. Dit helpt bij het vasthouden van uw gereserveerde auto als uw vlucht vertraging heeft.

Sommige verhuurbedrijven bevestigen een reservering alleen als er een vluchtnummer bekend is. Als dit het geval is voor uw reservering, dan hoort u dit van ons.
Ik heb mijn reserveringsbevestiging niet ontvangen – wat moet ik doen?
Nadat u uw reservering hebt voltooid, sturen wij u binnen 48 uur via e-mail een bevestiging van uw reservering. Controleer of de e-mail niet per ongeluk in de map met ongewenste e-mails is terechtgekomen. Als u de e-mail met de bevestiging niet hebt ontvangen, neem dan contact op met ons.
De status van mijn reservering is in behandeling – wat betekent dat?
Dit betekent dat we de beschikbaarheid van de auto nog moeten bevestigen bij het autoverhuurbedrijf. Zodra de bevestiging er is, sturen we u de reserveringsbevestiging. Wanneer de aangevraagde auto niet beschikbaar is, nemen we contact met u op om andere mogelijkheden met u te bespreken.

99% van al onze reserveringen worden bevestigd, maar u kunt in dit stadium uw reservering kosteloos annuleren via ons online portal.
De status van mijn reservering is afgewezen – wat betekent dat?
Dit betekent dat het autoverhuurbedrijf de beschikbaarheid van de aangevraagde auto helaas niet kon bevestigen. Als uw reservering is afgewezen door het verhuurbedrijf, dan nemen we contact met u op om de alternatieven met u te bespreken. Als we u niet kunnen bereiken, dan stellen we de status van uw reservering in op afgewezen. Neem contact op met ons om een andere auto te reserveren.

Als u tijdens de reservering al een borg hebt betaald en we de aangevraagde auto niet hebben kunnen veiligstellen, dan wordt het bedrag direct teruggeboekt naar uw creditcard.
De status van mijn reservering is voorlopig bevestigd – wat betekent dat?
Als u informatie ontvangt dat uw reservering voorlopig bevestigd is, dan betekent dit dat er wat problemen zijn opgetreden bij het belasten van de door u opgegeven credit- of debitcard. Dit kan zijn doordat u ons verkeerde cardgegevens hebt opgegeven, er onvoldoende tegoed op uw card staat, uw bank de transactie niet heeft autoriseerd vanwege een limiet op de card enz. Als de status van uw reservering is ingesteld op voorlopig bevestigd, dan nemen we contact op met u om de transactie opnieuw te verwerken en uw reservering te bevestigen.
Kan ik mijn reservering veranderen?
Ja, u kunt de bijzonderheden van uw reservering gemakkelijk veranderen. U hoeft alleen maar een wijzigingsverzoek in te vullen op ons online portal. Merk op dat het verwerken van een wijzigingsverzoek tot wel 48 uur kan duren. Dit is afhankelijk van de aard van de wijziging. In sommige situaties moeten we misschien contact met u opnemen over uw verzoek. Vul daarom een geldig e-mailadres of telefoonnummer in op het formulier.

Afhankelijk van de aard van de verandering die u wilt maken, kunnen hieraan extra kosten verbonden zijn. Bijvoorbeeld wanneer de datum moet worden veranderd en we niet dezelfde prijs kunnen aanbieden als in de oorspronkelijke prijsopgave. Voor meer informatie kunt u ook per telefoon contact opnemen met ons.
Betalingsbeleid
Wanneer moet ik mijn huur betalen?
Er zijn verschillende betalingsmogelijkheden die duidelijk genoemd worden tijdens het reserveringsproces:
 • Reserveer nu, betaal later – Betaal een klein bedrag als borg op het moment van reserveren om de auto veilig te stellen en betaal het resterende bedrag dichter bij uw ophaaldatum.
 • Betaal nu – Betaal het volledige bedrag op het moment van reserveren.
 • Bij ophalen – Betaal het volledige bedrag aan de verhuurbalie. Deze optie is hoofdzakelijk mogelijk voor huren in de VS en in Australië.
Kan ik zonder creditcard reserveren?
Ja. U kunt een reservering maken zonder creditcard. Merk op dat, zelfs als u ervoor hebt gekozen om te betalen per debitcard, u een geldige creditcard op naam van de bestuurder nodig hebt bij het ophalen. Het verhuurbedrijf vereist een creditcard voor het vastleggen van de borg. Creditcards die geaccepteerd worden voor het ophalen zijn MasterCard, Visa, en in sommige gevallen ook American Express.
Ik heb de definitieve rekening voor de huur nog niet ontvangen van het verhuurbedrijf
Zodra u de gehuurde auto hebt ingeleverd zou u de definitieve rekening voor de huur hebben moeten ontvangen. Als u geen factuur hebt gekregen bij het inleveren, neem dan rechtstreeks contact op met het autoverhuurbedrijf.
Ik heb een e-mail gekregen van uw Fraude-afdeling – wat moet ik doen?
De Fraude-afdeling beschermt uw persoonlijke informatie tegen onbevoegde toegang en verspreiding. We werken nauw samen met politie en justitie om online criminele activiteiten te voorkomen en om de veiligheid van onze reserveringswebsite te garanderen. In bepaalde situaties kan onze Fraude-afdeling u benaderen om een veiligheidscontrole te doen als er iets niet klopt in uw reserveringsgegevens/-historie.

Als dit mocht gebeuren, neem dan direct contact op met ons om uw details te bevestigen en uw transactie veilig te verwerken.
Prijs en extra kosten
Welke kosten zijn inbegrepen in de huurprijs?
Inbegrepen in de huurprijs zijn meestal: aanrijdingsschade, wettelijke aansprakelijkheid, belasting, luchthavenbelasting, onbeperkt aantal kilometers en pechhulp. Merk op dat, afhankelijk van het autoverhuurbedrijf en het land van bestemming, de inbegrepen kosten kunnen verschillen. Het autoverhuurbedrijf kan er ook voor kiezen om u een borg of eigen risico te vragen aan de verhuurbalie. Controleer altijd de Verhuurvoorwaarden op het moment van reserveren.
Welke extra kosten kunnen van toepassing zijn?
Merk op dat elk autoverhuurbedrijf zijn eigen beleid ten aanzien van extra kosten bepaalt. Deze staan duidelijk vermeld in de Verhuurvoorwaarden op het moment van reserveren. In het algemeen kunnen extra kosten van toepassing zijn voor:
 • Ophalen/inleveren buiten de openingstijden
 • Grenspassages
 • Als u de auto inlevert op een andere plaats dan waar u deze hebt opgehaald
 • Jonge of oude bestuurders
 • Winterbanden
Extra kosten moeten altijd rechtstreeks aan de verhuurbalie worden afgerekend in de lokale valuta.
Hoe hoog is mijn eigen risico?
Het eigen risico is afhankelijk van het verhuurbedrijf en van de gehuurde auto en wordt vrijgegeven binnen 10-28 dagen na de huur, als de auto onbeschadigd was. In samenwerking met Allianz Insurance bieden wij u de mogelijkheid het eigen risico te verzekeren zodat u dit kunt terugkrijgen als u aanrijdingsschade aan het voertuig hebt moeten betalen of bij diefstal. Deze eigenrisicoverzekering kan worden afgesloten op het moment van reserveren.
Zijn er extra kosten voor het inleveren op een andere locatie?
Ja. In de meeste gevallen berekent het verhuurbedrijf een toeslag als u de auto op een andere locatie wilt inleveren. Op het moment van reserveren geven we duidelijk aan of de eenrichtingstoeslag is inbegrepen in de huurprijs of welke extra kosten er kunnen zijn.
Zijn er extra kosten voor laat inleveren?
Als u uw auto wilt inleveren buiten de normale openingstijden van de verhuurbalie, kan het verhuurbedrijf u hiervoor een extra buiten openingstijdentoeslag in rekening brengen. Op het moment van reserveren geven we duidelijk aan of er extra kosten zijn.
Kan ik korting krijgen als ik de auto eerder inlever?
Nee. Zoals in onze Voorwaarden en condities staat kunnen we de ongebruikte dagen niet terugbetalen als u de gehuurde auto eerder dan oorspronkelijk was afgesproken terugbrengt.
Zijn er kosten als ik naar een ander land ga?
Het verhuurbedrijf kan kosten in rekening brengen voor grenspassages. Eventuele kosten moeten altijd aan de verhuurbalie worden afgerekend in lokale valuta. Op het moment van reserveren geven we onder Verhuurvoorwaarden aan of grenspassages zijn toegestaan, en zo ja naar welke landen.
Zijn er extra kosten voor kilometers?
Extra kosten kunnen van toepassing zijn voor het ophalen/inleveren buiten de openingstijden, grenspassages en als u de auto inlevert op een andere plaats dan waar u deze hebt opgehaald. Extra kosten moeten altijd rechtstreeks aan de verhuurbalie worden afgerekend in lokale valuta. Dit staat duidelijk vermeld in de Verhuurvoorwaarden op het moment van reservering.
Huurautoverzekering
Waar kan ik een verzekering voor de huurauto afsluiten?
We raden u aan een eigenrisicoverzekering af te sluiten op het moment van reserveren. Onze partner Allianz Insurance biedt een complete eigenrisicoverzekering aan die tot wel 50% goedkoper is dan wat u zou betalen aan de balie ven de autoverhuurder. De kosten en voorwaarden van de verzekering laten we zien op het moment van reserveren.
Wat is gedekt door de huurautoverzekering?
In de meeste gevallen dekt de Allianz eigenrisicoverzekering:
 • Eigen risico voor de huurauto
 • Ongevalsschade aan ruiten, banden, onderkant en dak
 • Verlies van de sleutel van de huurauto
 • Persoonlijke bezittingen
Meer informatie en de exacte kosten die zijn gedekt kunt u vinden in de Voorwaarden en condities van de eigenrisicoverzekering op het moment van reserveren.

Merk op dat, ongeacht uw verzekering, het autoverhuurbedrijf het bedrag van het eigen risico als borg blokkeert op uw creditcard. Als u de auto onbeschadigd inlevert, wordt de borg direct vrijgegeven. In het ongelukkige geval dat de auto beschadigd is tijdens de huurperiode, zal het verhuurbedrijf de borg houden om de kosten te dekken. Als u een Allianz-verzekering hebt, dan krijgt u het verzekerde bedrag dat u aan het verhuurbedrijf moet betalen vergoed.

Controleer of u voldoende reserve op uw creditcard hebt op het moment van afhalen om de borg te dekken. De hoogte van het eigen risico is afhankelijk van de verhuurvoorwaarden en staat duidelijk in uw huurvoucher.
Hoe dien ik een verzekeringsclaim in?
Alle claims moeten direct na thuiskomst van uw reis rechtstreeks bij Allianz worden ingediend. Alle documenten en informatie die u nodig hebt voor het indienen van een claim ontvangt u kort na het afsluiten van de verzekering.
Brandstofregeling
Hoeveel moet ik betalen voor brandstof?
De brandstofregeling wordt bepaald door het verhuurbedrijf en is in de meeste gevallen ook afhankelijk van de duur van de huur. Er zijn verschillende soorten brandstofregelingen. Op het moment van reserveren geven we duidelijk aan welke regeling van toepassing is. De meest gangbare brandstofregelingen zijn:
 • Vol ophalen, leeg inleveren: Dit soort brandstofregeling is van toepassingen voor een verhuur van minimaal 4 dagen. U krijgt uw auto mee met een volle tank en u kunt de auto inleveren met een lege tank. Bij het ophalen betaalt u het verhuurbedrijf een volle tank brandstof. De prijs per liter die het verhuurbedrijf rekent kan hoger zijn dan de prijs bij het plaatselijke benzinestation. Brandstofkosten moeten betaald worden aan de verhuurbalie. Ongebruikte brandstof wordt niet terugbetaald.
 • Vol ophalen, vol inleveren: Dit soort brandstofregeling is van toepassingen voor een verhuur van 1 tot 3 dagen. U krijgt uw auto mee met een volle brandstoftank. Om te voorkomen dat u extra kosten voor brandstof moet betalen, moet u de auto met een volle tank inleveren. Het kan zijn dat er een borg voor brandstof wordt gereserveerd op uw creditcard die wordt vrijgegeven nadat u de auto vol hebt ingeleverd. Ontbrekende brandstof bij het inleveren moet u betalen. Merk op dat de prijs per liter die het verhuurbedrijf rekent aanzienlijk hoger kan zijn dan de prijs bij het plaatselijke benzinestation. Brandstofkosten moeten betaald worden aan de verhuurbalie, tenzij anders is aangegeven.
We raden u aan tijdens het reserveringsproces de bijzonderheden van de regeling te controleren onder Verhuurvoorwaarden om onverwachte kosten te vermijden.
Kan ik de brandstofregeling veranderen?
Dat is helaas niet mogelijk omdat elk autoverhuurbedrijf zelf zijn brandstofregeling bepaalt.
Ik denk dat het verhuurbedrijf mij te veel heeft laten betalen voor de brandstof
Als u het gevoel hebt dat u te veel aan het verhuurbedrijf hebt betaald aan de verhuurbalie of na het inleveren, neem dan contact op met ons zodat we uw geval kunnen onderzoeken.
Voertuiginformatie
Krijg ik exact hetzelfde model dat ik bij de reservering heb gezien?
Tijdens het reserveringsproces laten we foto's zien van soortgelijke auto's in de zelfde categorie. Helaas kunnen we niet garanderen dat het verhuurbedrijf exact het zelfde model beschikbaar heeft. U hebt echter recht op een auto in de zelfde categorie, geschikt voor het zelfde aantal passagiers en voor de zelfde hoeveelheid bagage. Als het verhuurbedrijf u geen auto in de zelfde categorie levert, hebt u recht op een terugbetaling. Neem voor meer informatie contact op met ons.
Hoe kan ik zien hoeveel bagage in een auto past?
De hoeveelheid bagage die in een auto past is op het moment van reserveren te zien aan een Symbool - Hoeveelheid bagage symbool.
Kan ik om een automaat vragen?
Ja. Tijdens het zoeken van uw auto, kunt u onze zoekfilters aan de linkerkant gebruiken en ervoor kiezen om alleen auto's met een Automatische transmissie te laten zien. Het type transmissie van de auto is op het moment van reserveren te zien aan een Symbool - Type transmissie symbool. Merk op dat veel verhuurbedrijven buiten de VS en Canada maar een beperkt aantal automatische auto's beschikbaar hebben.
Mijn huurauto was beschadigd bij het ophalen – wat moet ik doen?
Als u bij het ophalen merkt dat de gereserveerde auto beschadigd is, meld dit probleem dan direct bij het verhuurbedrijf en vraag om een alternatief. Als het probleem niet kan worden opgelost, neem dan contact op met ons zodat wij kunnen proberen een geschikte vervanging af te spreken met het verhuurbedrijf. Alle schades aan de auto kunnen ten laste komen van uw eigen risico als zij niet voor het huren worden gemeld.
Mijn huurauto was in slechte staat bij het ophalen – wat moet ik doen?
Als u bij het ophalen merkt dat de gereserveerde auto in slechte staat is, meld dit probleem dan direct bij het verhuurbedrijf en vraag om een alternatief. Als het probleem niet kan worden opgelost, neem dan contact op met ons zodat wij kunnen proberen een geschikte vervanging af te spreken met het verhuurbedrijf.
Optionele extra's
Welke optionele extra's zijn er mogelijk?
De beschikbaarheid van optionele extra's is afhankelijk van het verhuurbedrijf en kan alleen worden gegarandeerd als ze online worden gereserveerd. De volgende extra's kunnen online worden gereserveerd:
 • Extra bestuurder
 • Zittingverhoger/Baby-autostoeltje/Kinderautostoeltje
 • GPS – Satellietnavigatiesysteem
Andere optionele extra's kunnen bij aankomst worden meegehuurd. Deze zijn echter afhankelijk van de beschikbaarheid en kunnen niet worden gegarandeerd:
 • Winterbanden
 • Imperiaal
 • Skirek
 • Sneeuwkettingen
Merk op dat de meeste optionele extra's niet zijn inbegrepen in de huurprijs en kunnen worden meegehuurd op het moment van reserveren of aan de verhuurbalie.
Waar kan ik optionele extra's reserveren?
Sommige optionele extra's kunnen online worden meegehuurd op het moment van reserveren en sommige kunnen alleen worden meegehuurd aan de verhuurbalie. Om de beschikbaarheid te garanderen, raden we u aan gewenste optionele extra's altijd online mee te huren als dat mogelijk is.
Wanneer moet ik de optionele extra's betalen?
Als u optionele extra's selecteert op het moment van reserveren, dan worden zij meegenomen in de totaalprijs. Als u ervoor kiest om optionele extra's mee te huren aan de verhuurbalie, dan moet u deze extra's aan de verhuurbalie betalen in de lokale valuta.
Ik had een optioneel extra gereserveerd maar dit was niet beschikbaar bij het ophalen – Wat moet ik doen?
In het zeldzame geval dat gereserveerde optionele extra's niet beschikbaar zijn bij het ophalen van de auto, neem dan contact op met ons we zullen deze vraag namens u onderzoeken bij het verhuurbedrijf.
Belangrijke documenten
Welke documenten moet ik meenemen naar de verhuurbalie?
Op de huurvoucher die we u sturen als onderdeel van de reserveringsbevestiging staan alle documenten genoemd die nodig zijn bij het ophalen van de auto. In de meeste gevallen moet u de volgende documenten meenemen om de auto mee te krijgen:
 • Creditcard op naam van de bestuurder. Creditcards die geaccepteerd worden voor het ophalen zijn MasterCard, Visa, en meestal ook American Express.
 • Rijbewijs. Merk op dat alleen een volledig rijbewijs dat ten minste 1 jaar eerder is afgegeven en waarop geen ernstige beperkingen staan, wordt geaccepteerd.
 • Reserveringsvoucher. Deze ontvangt u binnen 48 uur na het reserveren en moet worden afgedrukt.
 • Eventuele andere identificatiebewijzen die het verhuurbedrijf vereist in zijn voorwaarden en condities. Bijzonderheden staan op uw huurvoucher.
Heb ik een internationaal rijbewijs nodig?
Als uw rijbewijs niet in het Latijnse alfabet is geschreven (d.w.z. Arabisch, Grieks, Russisch of Chinees) dan moet u een internationaal rijbewijs en uw nationale rijbewijs meenemen. Als u buiten de EU huurt, is meestal een internationaal rijbewijs vereist, ongeacht het alfabet. Internationale rijbewijzen moeten vergezeld gaan van het originele nationale rijbewijs van de bestuurder. Bestuurders uit het Verenigd Koninkrijk moeten de fotokaart en het bijbehorende papieren deel laten zien.
Is een kopie van mijn rijbewijs voldoende?
Nee. Een kopie van uw rijbewijs wordt niet geaccepteerd door het verhuurbedrijf. U moet het originele document laten zien bij het ophalen.
Annulerings- en terugbetalingsbeleid
Wat is uw annuleringsbeleid?
Als de reservering wordt geannuleerd binnen 48 uur na de reservering, dan wordt alles terugbetaald. Als de reservering wordt geannuleerd na 48 uur, maar voor de afgesproken ophaaltijd, dan brengen we €20 administratiekosten in rekening. Als de reservering wordt geannuleerd na de afgesproken ophaaltijd, dan wordt niets terugbetaald.

Merk op dat als u de reservering van uw huurauto annuleert, u zelf de eventueel bij het huren afgesloten eigenrisicoverzekering moet annuleren.