Warning: file_put_contents(): Only 0 of 46557 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Hispacar Reisgidsen - Tenerife, Canarische Eilanden

10 redenen Tenerife te bezoeken

veel meer dan mooi weer, zon, strand en nachtleven

Tenerife Start hier
Bent U nog steeds op zoek naar een huurwagen op Tenerife?
Aktuele prijslijst

Tenerife - het grootste van de Canarische Eilanden

Tenerife is één van de meest populaire strandvakantie bestemmingen in Europa. Maar het eiland heeft veel meer te bieden dan alleen stranden, een bruisend nachtleven en mooi weer. Het vulkanische karakter van Tenerife staat garant voor enkele ongelooflijke landschappen die in de Teide National Park het beste te bewonderen zijn. Langs de noordwest kust van het eiland liggen mooie kleine dorpjes met de typische architectuur van de Canarische Eilanden. Hier zijn 10 mooie plaatsen op Tenerife die U tijdens uw vakantie op Tenerife niet mag missen.

Puerto de la Cruz

1. Puerto de la Cruz

1. De bakermat van het toerisme op het eiland

Toerisme op Tenerife begon tientallen jaren geleden in Puerto de la Cruz. De stad wordt dan ook als de bakermat van het toerisme op het eiland beschouwd. Zelfs vandaag nog blijft het een populaire bestemming voor toeristen uit heel Europa. De oude stad met zijn geplaveide straatjes en traditionele architectuur is erg mooi. het Lago Martiánez water park, ontworpen door de beroemde kunstenaar Cesar Manrique, en het Loro Parque zijn enkele van de meest populaire toeristische attracties in Puerto de la Cruz.

La Orotava

2. La Orotava

2. Het oude centrum van La Orotava

La Orotava ligt aan de noordwestkust van het eiland, niet ver van de populaire badplaats Puerto de la Cruz. Het is de plek waar het toerisme op het eiland zich ontwikkelde. De Valle de la Orotava biedt enkele van de meest spectaculaire uitzichten op de Teide, de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland. De architectuur van La Orotava met de houten balkons, die op alle Canarische Eilanden te vinden zijn, is een genot voor het oog.

Icod de los Vinos

3. Icod de los Vinos

3. De beroemde drakenbloedboom van Icod de los Vinos

Icod de Los Vinos is een klein stadje aan de noordkust van Tenerife op circa 15 kilometer van Puerto de la Cruz. De beroemde drakenbloedboom, de grootste in de wereld, staat majestueus in het centrum van het dorp. De drakenbloedboom is een van de grootste schatten van de flora en fauna van het eiland. Met een diameter van 20 meter is het tevens een van de symbolen van de Canarische Eilanden.

Teide

4. De Teide vulkaan

4. De Teide, een slapende vulkaan en symbool van het eiland

De Teide, een vulkaan van 3718 meter en de belangrijkste bezienswaardigheid van het eiland, is vrijwel van overal op Tenerife zichtbaar. De vulkaan en het omringende Las Cañadas del Teide National Park is door de Unesco tot werelderfgoed uitgeroepen. Toeristen kunnen de Teide met de auto bezoeken via de openbare weg die het park van zuidwest naar noordoost kruist. De kabelbaan vande Teide brengt bezoekers onder goede weersomstandigheden bijna tot de top. Voor de inheemse bevolking van het eiland, de Guanches, was de Teide een heilige berg.

Llanos de Ucanca

5. Llanos de Ucanca

5. De Katedraal rots

Llanos de Ucanca ligt in Las Cañadas de Teide. De rotsformatie, die als de kathedraal bekend staat, is waarschijnlijk de bekendste sedimentaire vlakte van het Nationale Park. De Teide is een van de meest bezochte vulkanen ter wereld en er is een bezoekerscentrum, diverse restaurants, een door de staat beheerd hotel (parador) en een paar berghutten voor klimmers en wandelaars.

Masca

6. Masca

6. Masca, een droom voor fotografen

Masca, aan de voet van het Teno gebergte in het noordwesten van Tenerife, is een van de meest pittoreske dorpjes van het eiland. Masca is niet eenvoudig te bereiken, maar het landschap langs de bochtige weg met veel smalle haarspeldbochten is adembenemend. De huizen van het dorp zijn op de rand van de kliffen gebouwd. Het duurt ongeveer drie uur om vanc Madca naar de kleine baai aan de kust te wandelen, maar het is een van de mooiste wandelingen op de Canarische Eilanden.

Los Gigantes

7. Los Gigantes

7. De klippen van Los Gigantes

Los Gigantes is een van de kleinere toeristische plaatsen op het eiland. Los Acantilados de Los Gigantes rijzen vanuit de zee tot een hoogte van 800 meter. Deze kliffen zijn een van de belangrijkste toeristische attracties van het eiland. Hoewel de kliffen vanaf elke plek in het dorp te bewonderen zijn is er voor bezoekers, die met de auto komen, een goed uitzichtspunt langs de weg van Santiago de Teide naar Los Gigantes.

Teno

8. Teno Rural Park

8. Een landschap van kliffen en diepe ravijnen

Het Teno Natuurpark bevindt zich in het noordwesten van het eiland Tenerife en omvat de plaatsjes Los Silos, Santiago del Teide, Buenavista del Norte en El Tanque. Het landschap van dit vulkanisch massief wordt gekenmerkt door valleien en diepe ravijnen zoals het ravijn van Masca. De kustlijn van de landelijke park wordt gekenmerkt door enorme rotsen die uit de Atlantische Oceaan oprijzen zoals Los Acantilados de Los Gigantes.

Playa Las Teresitas

9. Playa Las Teresitas

9. Het populairste strand van het eiland

Playa de Las Teresitas, vlakbij de hoofdstad van het eiland Santa Cruz de Tenerife, is een van de meest populaire stranden van Tenerife. Het kunstmatige strand werd met duizenden tonnen zand, die per schip vanuit Spaanse Sahara werden ingevoerd, aangelegd. Er werden tevens een golfbreker op 150 meter van het strand en twee pieren gebouwd. Het kunstmatige rif voorkomt dat het zand in de Atlantische Oceaan wegspoelt. Het kleine vissersdorpje San Andres is een ideale plek voor een lunch of diner.

Carnaval Santa Cruz de Tenerife

10. Santa Cruz de Tenerife

10. Carnaval op Tenerife

Carnaval in Santa Cruz de Tenerife is een van 's werelds grootste viering in zijn soort. Carnavalsgroepen in braziliaanse stijl en duizenden verklede mensen gbegeliden de straatmuzikanten, die deelnemen aan de opening parade. De spectaculaire jurken van de kandidaten voor Miss Carnaval zijn speciaal voor de gelegenheid ontworpen. Als u tijdens de carnavalsweek op Tenerife op vakantie bent, mag U een bezoek aan Santa Cruz de Tenerife zeker niet missen..

final-slide
Bedankt voor uw bezoek bij Hispacar
Dit zijn er slechts 10, maar er zijn nog veel meer redenen om de Canarische Eilanden te bezoeken. Waarom ontdekt U het niet zelf?
Bent U nog steeds op zoek naar een huurwagen op Tenerife?
Aktuele prijslijst

Goedkope huurwagens op Tenerife

Het vliegveld van Tenerife is een van het belangrijkste bestemmingen in de autohuur branche in Spanje. Alle bekende autoverhuurbedrijven zoals Hertz, Sixt, Avis, of Europcar zijn hier te vinden net als een aantal lokale autoverhuurbedrijven zoals Cicar, Autoreisen, Faycan, Orlando of Cabrera Medina. Hispacar vergelijkt de prijzen van al deze bedrijven zodat U gemakkelijk de goedkoopste huurauto op Tenerife kunt vinden.