Feria de Sevilla

De Feria van Sevilla in Zuid-Spanje

Na de Semana Santa (Pasen) is de Feria de Abril waarschijnlijk de belangrijkste gebeurtenis die in Sevilla, de hoofdstad van Andalusië in het zuiden van Spanje, plaatsvindt.

De Feria van Sevilla vindt meestal twee weken na Pasen plaats op een enorm kermisterrein naast de rivier Guadalquivir, die de stad in tweeën deelt. Het evenement duurt zes dagen en begint officieel op maandag. Voor de mensen uit Sevilla is de Feria een week van Flamenco dansen, eten en drinken. Normaal gesproken nemen alle leden van de familie deel, zelfs jonge kinderen en baby's.

Elke dag tijdens de Feria, van rond de middag tot in de vroege avonduren rijden de mensen uit Sevilla te paard of in rijtuigen rond het kermisterrein. De meeste mannen zijn gekleed in de traditionele Spaanse strakke broek en korte jas (bekend als 'traje Corto') en de vrouwen in flamenco jurken (ook wel bekend als 'traje de faraleaes').

Tijdens de Feria de Abril zijn er dagelijks stierengevechten in de Maestranza, de arena van Sevilla. Veel deskundigen beschouwen deze stierengevechten de als de belangrijkste van het seizoen in Sevilla. Informatie over het programma is op elke hoek en in elke bar van Sevilla te vinden,

De stierengevechten van de Feria de Sevilla zijn een belangrijk onderdeel van de Feria en men moet op tijd kopen kaartjes kopen om een ​​goede plaats in de Plaza de Toros la Maestranza verkrijgen. De beste plaatsen zijn de zogenaamde 'sombra' plaatsen, omdat ze aan de schaduwkant van de arena liggen. In Sevilla kan het echt warm zijn, zelfs in april, dus het is de moeite waard om in extra comfort te investeren.

Gedurende de jaarmarkt in Sevilla is het kermisterrein bedekt met casetas. Dit zijn een soort canvas tenten waar mensen bij elkaar komen om te praten, de typische Sevillanas te dansen, te drinken en eten.

Sommige van deze casetas behoren tot vooraanstaande families van Sevilla, andere zijn van een groep vrienden, verenigingen, beroepsorganisaties of politieke partijen. De meeste casetas zijn privé. Slechts zeer weinigen zijn open voor het publiek, zoals de caseta van de gemeente en de casetas, die door de wijkverenigingen uit de stad beheerd worden. Als je geen uitnodiging hebt, of een vriend in Sevilla dan zijn dit de enigen waar het publiek Sevillanas kan dansen of tapas kan eten.

De oorsprong van de traditie dateren uit de negentiende eeuw, toen de Feria de Abril als een veemarkt werd georganiseerd. Slechts een jaar later begon het beetje bij beetje te veranderen in de Feria zoals we die vandaag kennen.

Populaire bestemmingen

Majorca
Majorca

Vergelijk huurautos in Majorca vliegveld spaar geld!

Alicante
Alicante

Autoverhuur op de luchthaven van Alicante zonder verborgen kosten

Malaga
Malaga

Huur een auto in Malaga vliegveld tegen de laagste prijs online

Tenerife
Tenerife

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Tenerife vliegveld

Ibiza
Ibiza

Vergelijk autoverhuurbedrijven in Ibiza vliegveld online

Faro
Faro

Bespaar tot 20% op een huurauto in Faro vliegveld

Klantenwaardering van Hispacar

1220 klanten hebben onze diensten in Sevilla met een gemiddelde score van 8.8 uit 10 punten gewaardeerd.