Pico del Teide

Het Teide nationale park op Tenerife

De Pico del Teide is een vulkaan op het eiland Tenerife. Het is het hoogste punt van de Canarische Eilanden en tegelijkertijd het hoogste punt van Spanje.
 
De vulkaan, die nog steeds actief is, en het omringende berggebied vormen het Teide National Park, een van de meest bezochte beschermde natuurgebieden in heel Spanje.
 
De Teide is goed toegankelijk vanuit alle hoeken van het eiland Tenerife. De belangrijkste toegangsweg loopt van het zuidelijke deel van het eiland naar het noorden. De lokale busmaatschappij biedt ook een dagelijkse dienst uit beide delen van het eiland, met bussen die vanaf Playa de las Americas in het zonnige zuiden en Puerto de la Cruz in het groene noorden vertrekken. Bij de vvv kantoren op het eiland kan men uitgebreide informatie vinden over de vertrektijden van de bussen.
 
Er zijn vele excursies vanuit de belangrijkste toeristische plaatsen op het eiland naar het Nationale Park. Er zijn genoeg parkeermogelijkheden en een huurauto is een uitstekend alternatief, dat veel meer flexibiliteit biedt in vergelijking met een georganiseerde dagtrip.
 
Het trajekt met de kabelbaan, die tot achtendertig passagiers kan vervoeren, duurt ongeveer acht minuten tot het bergstation, datg zo'n tweehonderd meter onder de top van de vulkaan ligt. Om naar de top te klimmen is een speciale vergunning vereist, want de toegang tot de top van de Teide is beperkt om het fragiele milieu te beschermen.
 
Het uitzicht vanaf de top is adembenemend, vooral het groene noordelijke deel van het eiland met plaatsen zoals Icod de los Vinos, La Orotava en Puerto de la Cruz. Op een heldere dag is het zelfs mogelijk om een ​​deel van de naburige eilanden zoals Gran Canaria en La Gomera zien.
 
Het is ook mogelijk om naar het bergstation van de kabelbaan te wandelen. Vanwege het gebrek aan zuurstof zijn deze wandelingen zeer veeleisend en kunnen zelfs een lichte vorm van hoogteziekte veroorzaken. Het is raadzaam dat de wandelaars naar lagere hoogten terugkeren zodra ze duizelig of licht in het hoofd worden.
 
De vulkaan Teide werd door de inheemse bevolking van Tenerife, de Guanches, als een mystieke berg beschouwd. Zij geloofden, dat de hemel werd opgehouden door de Teide.

De laatste uitbarsting van de Teide vond aan het begin van de twintigste eeuw plaats. De vulkaan wordt momenteel als sluimerend, maar actief beschouwd. Tijdens de erupties van de Teide zijn in de afgelopen eeuwen verschillende steden en kleinere vissersdorpjes door de vulkaan verwoest. De lava van deze uitbarstingen is nog zichtbaar langs de weg van Chio naar Vilaflor en in Las Cañadas del Teide.

Populaire bestemmingen

Nice
Nice

De laagste prijzen voor autoverhuur op de luchthaven van Nice

Ibiza
Ibiza

Vergelijk autohuur prijzen in Ibiza vliegveld met één klik

Tenerife
Tenerife

De laagste prijzen voor autoverhuur in Tenerife vliegveld

Gran Canaria
Gran Canaria

De goedkoopste huurauto op het vliegveld van Gran Canaria zonder kleine lettertjes

Lanzarote
Lanzarote

Autoverhuur op het vliegveld van Lanzarote zonder verborgen kosten

Faro
Faro

De laagste prijzen voor autoverhuur op het vliegveld van Faro

Klantenwaardering van Hispacar

804 klanten hebben onze diensten in Tenerife met een gemiddelde score van 8.5 uit 10 punten gewaardeerd.