Warning: file_put_contents(): Only 0 of 49668 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Toeristische informatie over Cordoba - Andalusië, zuid Spanje

Cordoba

Bezienswaardigheden en aktiviteiten in Cordoba

Cordoba ligt in het zuiden van Spanje aan de oevers van de rivier de Guadalquivir. De stad heeft een rijk cultureel en architectonisch erfgoed.

De oorsprong van deze prachtige stad in Andalusië gaat verloren in de geschiedenis. Omdat de rivier Guadalquivir tot Cordoba 
bevaarbaar was, werd de stad na de komst van de Grieken, de Romeinen en de Feniciërs in Andalusië en andere delen van Spanje, een van de belangrijkste commerciële en culturele centra in Spanje.

Maar het was pas in de 8ste eeuw, toen Zuid-Spanje werd veroverd door de Arabische troepen van Tariq, dat de stad werd uitgeroepen tot het administratieve centrum van de regio Al-Andalus. Zij bouwden ook de Grote Moskee of Mezquita in het historische oude centrum van Cordoba.

Het is het symbool van de stad en zonder twijfel een van de meest indrukwekkende werken van de islamitische kunst en architectuur die heden ten dage nog steeds overleeft. Het sinasappelbomen plein (Patio de los Naranjos), een vredige tuin met fonteinen en sinaasappelbomen, is net naast de Grote Moskee
te vinden.

De Mezquita is slechts een van de vele culturele, artistieke en architectonische schatten van de stad. Het historische centrum van Cordoba biedt vele typische binnenplaatsen (patio's), smalle straatjes, middeleeuwse stadsmuren en mooie monumenten zoals het Alcazar, een kasteel uit de tijd van de christelijke koningen met een Arabisch badhuis en prachtige tuinen van typisch Moorse ontwerp met fonteinen, vijvers en aromatische planten.

De Juderia, de oude Joodse wijk van Cordoba, is een netwerk van smalle straatjes niet ver van de Mezquita.

De synagoge, een van slechts drie oorspronkelijke gebouwen in Spanje, is in de Calle de los Judios in het midden van de Juderia te vinden. La Puerta de Almodavar (Almodavar Poort) vormt de westelijke grens van de oude Joodse wijk, samen met de Calle Averroes en Calle La Muralla.

De Romeinse brug die de rivier de Guadalquivir aan de zuidkant van de stad kruist , biedt één van de meest spectaculaire uitzichten over de stad. Hoewel men met de auto over de brug kan rijden is het een goed idee om de wagen te parkeren en de brug te voet over te steken om de moskee of de oude binnenstad van Cordoba te bezoeken.

Naast de stad zelf kunnen toeristen een zeer interessante archeologische site in Medina-Azahara, slechts vijf kilometer ten westen van Cordoba
bezoeken.

Cordoba is niet alleen een perfecte bestemming voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis. Het ligt dicht bij enkele van de mooiste beschermde natuurgebieden in Andalusië, een perfect dagje uit voor natuurliefhebbers en liefhebbers van outdoor aktiviteiten.

De
Sierras Subbeticas, en de Sierra Morena, die de provincie in het noorden begrenst en het Parque Natural de Cardeña-Montoro en het Parque Natural de la Sierra de Hornachuelos omvat, is een perfecte bestemming om te wandelen, fietsen, speleologie te beoefenen, paardrijden en van andere buitenactiviteiten te genieten.

Als u op zoek bent naar een vakantiehuisje in Cordoba, kijk dan eens in onze online reisgids over de provincie Cordoba met een selektie van vakantiewoningen, die door onze klanten in dit deel van Andalusië worden aangeboden.

Populaire bestemmingen

Faro
Faro

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Faro

Malaga
Malaga

Vergelijk autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Malaga online

Lanzarote
Lanzarote

Boek all-inclusief autohuur in Lanzarote

Nice
Nice

Geniet van uw vakantie in Nice met een huurauto

Gran Canaria
Gran Canaria

Boek all-inclusief autohuur op het vliegveld van Gran Canaria

Ibiza
Ibiza

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Ibiza

Klantenwaardering van Hispacar

6 klanten hebben onze diensten in Cordoba met een gemiddelde score van 8.8 uit 10 punten gewaardeerd.