Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41834 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Bezienswaardigheden in Faro en de Algarve

Bezienswaardigheden in Faro

Bezienswaardigheden in Faro die U niet mag missen

Ten tijde van de Romeinse periode ontwikkelde de Algarve zich en tevens kreeg het een bepaald aanzien. Het stond bekend als Civitas Ossobonensis, en de streek strekte zich uit tot waar de huidige plaats Tavira ligt. De regio telde een aantal steden met ieder een eigen functie. Men kon dit historische verleden herleiden op basis van van de archeologische vondsten in Faro, die nu bezichtigd kunnen worden in het Archeologisch Museum Infante D. Henrique (Hendrik de Zeevaarder) en ook in de Ruïne van Milreu, die in één van de buitenwijken van Faro ligt. Faro is aan te bevelen om de buitenwijken te bezoeken.

In de 9de eeuw, werd de stad omgedoopt tot Saint Mary Ibn Haroen genoemd naar de Arabische familie, die de regio bestuurde. Dit leidde uiteindelijk tot de naam Faro. Toen de Arabische familie aan de macht was, waren christelijke praktijken toegestaan, vandaar dat men "Saint Mary" in de naam terugvindt. Naast de archeologische overblijfselen uit die periode, herinnert de Arabische Poort, dat deel uitmaakt van de Arco da Vila (stadsmuur) en één van de ingangen is van het ommuurde centrum, genaamd Vila-Adentro (binnenstad).

In 1249 viel Vila-Adentro definitief onder christelijk gezag, tijdens het bewind van Afonso III. De Sé kathedraal werd op de resten van de voormalige moskee gebouwd en de stadsmuren werden versterkt als teken dat er een nieuwe machthebber was.

Faro werd in de 16de eeuw een belangrijk handelscentrum in de Algarve, een rol die zij  door de eeuwen heen is blijven spelen. In 1540 kreeg het de status van een stad en de  zetel van de bisschop, voorheen in Silves gevestigd werd naar Faro verplaatst. Veel van de religieuze monumenten van de stad dateren uit die periode. Er heerste een grote economische welvaart, voorbeelden daarvan zijn de kerk van Miseriórdia (Compassie) en de kloosters van Sint Franciscus, Nossa Senhora da Assunção (Onze Lieve Vrouw van  Assumptie - nu het Infante D. Henrique Archeologisch Museum), van Santiago Maior en van de heilige Antonius van Kapucijnen.

Faro werd in de 19de  eeuw administratief gereorganiseerd, de regionale bevoegdheden werden gecentraliseerd en samen met zijn rol in de regionale economie, werd Faro één van de belangrijkste steden in de Algarve. De adel en de burgerij droegen bij aan deze stedelijke vernieuwing door paleisachtige huizen te bouwen. De rijkere families bouwden een tweede huis aan de rand van de stad. Een voorbeeld hiervan is: het indrukwekkende Paleis van Estói.

Wat zeker niet mag ontbreken, buiten de bovenstaande bezienswaardigheden en andere toeristische Informatie over Faro, is een bezoek aan het Museum voor Levende Wetenschappen, het biedt een hele verzameling van aktiviteiten aan, die zeer interessant zijn, met name voor de jongere bezoeker.

Men heeft Faro niet volledig bezocht, wanneer men geen bezoek brengt aan het wonderschone natuurpark Ria Formosa, dat aan de rand van de stad ligt.

Populaire bestemmingen

Tenerife
Tenerife

Boek een huurauto op de luchthaven van Tenerife tegen de beste prijs

Majorca
Majorca

Boek een huurauto op de luchthaven van Majorca tegen de beste prijs

Lanzarote
Lanzarote

Huur een auto in Lanzarote voor een onvergetelijke vakantie

Faro
Faro

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Faro

Alicante
Alicante

Autoverhuur in Alicante vliegveld zonder verborgen kosten

Ibiza
Ibiza

Huur een auto in Ibiza en profiteer van onze kortingen

Klantenwaardering van Hispacar

64 klanten hebben onze diensten in Faro met een gemiddelde score van 8.6 uit 10 punten gewaardeerd.