Warning: file_put_contents(): Only 0 of 43813 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
El Poniente de Granada in het hart van Andalusië

Poniente Granadino

De regio Poniente de Granada ligt in het hart van Andalusië. Dit vruchtbare gebied is sinds de prehistorie bewoond door de Iberiërs. De regio werd al door de Feniciërs en Romeinen veroverd voordat de Moren gedurende 8 eeuwen in Al Andalus regeerden.

Het is een streek van eeuwenoude tradities, charmante dorpjes en buitengewone natuurgebieden en historische steden als Sevilla en Cordoba zijn niet ver weg. Tegenwoordig komt de oude grens van Al Andalus, waarvan het koninkrijk van Granada deel uitzijn de maakte, overeen met de provinciales grenzen van Malaga, Cordoba en Jaen. In de lay-out van de dorpen en de lokale namen en gewoonten is de invloed van deze Arabische erfenis nog steeds zichtbaar.

In het hele gebied zijn moorse en christelijke wachttorens, forten en kastelen te vinden, want het Poniente de Granada was het toneel van vele veldslagen tussen de Moren en Christenen tijdens de verovering door de Katholieke Koningen. Kleine witte dorpjes liggen tussen de olijfbomen, weelderige valleien en glooiende heuvels, omgeven door bergketens zoals de Sierra Nevada en de Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama.

Het witte dorp Montefrio ligt ten westen van Granada in een landschap vol met olijfbomen en heuvels. Montefrio ligt op een van de meest markante plekken van het Poniente. De overblijfselen van het Arabische fort en de kerk uit de 16e eeuw zijn de voornaamste bezienswaardigheden van dit kleine spaanse stadje met zijn witgepleisterde huisjes.

Ongeveer zeven kilometer van Montefrío, op de weg naar Illora, mag de Peñas de los Gitanos, een archeologische vindplaatse met overblijfselen uit de neolithische tijd, niet worden gemist.

Het stadje Alhama de Granada, aan de rand van een spectaculaire ravijn gelegen, is een plek vol geschiedenis. De oude Arabische baden van Alhama aan de rand van het dorp, werden tijdens het Moorse koninkrijk van Granada gebouwd, maar gingen verloren aan de Christenen tijdens de Reconquista. De warmwaterbronnen van Romeinse oorsprong worden nog steeds in vele therapeutische behandelingen aanbevolen.

Het kleine dorpje Zafarraya ligt op de grens van de provincie Malaga, op een hoogvlakte naar de Sierra de Almijara. Het gebied is zeer vruchtbaar en overal zijn velden vol gewassen en tarwe te zien.

Sinds het Neolithicum is het dorp Moclín al een menselijke nederzetting. Afgezien van het Antropologisch Museum met informatie over de geschiedenis van de streek zijn het Heiligdom van Cristo del Pano gebouwd na de herovering en het kasteel Nazari uit arabische tijden ee meest interessante bezienswaardigheden.

Loja, de grootste stad in het Poniente Granadino, ligt verder naar het westen in de richting van de bergen van de provincie Cordoba. De vele kloosters, paleizen en kerken zijn stille getuigen van de rijke geschiedenis van Loja. Los Infiernos de Loja is een spectaculaire geologische formatie in de buurt van Loja.

Sommige van de steden en dorpen in de regio bevinden zich ook op de route van Washington Irving. Dit is een historische route die de stad Granada met Malaga en Sevilla verbindt.

El Poniente is een ideale vakantiebestemming. Sporters en liefhebbers van de natuur kunnen van vele verschillende activiteiten genieten, zoals wandelen in de omliggende bergketens, paardrijden, fietsen of vogels kijken. Mt een aantal van de mooiste steden van Andalusië op een korte rijafstand is het ook de perfecte plek voor liefhebbers van cultuur en geschiedenis.

Accommodatie
Tózar

Alle kamers van Rincon de Marcelo hebben een balkon met uitzicht over het arabische kasteel van Moclín en de Sierra de los Morrones.

Escóznar

El Cortijuelo is een 150 jaar oud spaans cortijo met een prachtig uitzicht op de Sierra de Parapanda, dat door de eigenaars op smaakvolle wijze gerestaureerd is.

Populaire bestemmingen

Malaga
Malaga

De laagste prijzen voor autoverhuur in Malaga vliegveld

Barcelona
Barcelona

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Barcelona vliegveld

Majorca
Majorca

Huur een auto in Majorca vliegveld tegen de laagste prijs online

Lanzarote
Lanzarote

Bespaar tot 20% op een huurauto in Lanzarote vliegveld

Gran Canaria
Gran Canaria

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Gran Canaria vliegveld

Faro
Faro

Bespaar tot 20% op een huurauto in Faro vliegveld

Klantenwaardering van Hispacar

84 klanten hebben onze diensten in Granada met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.