Valle de Lecrín

Het dal van de Lecrin rivier (Valle de Lecrin) is een streek in de provincie Granada in zuid Spanje langs de oude toegangsroute van de Middellandse Zeekust naar de stad van het Alhambra. Tijdens het bewind van de moslims was de bergpas door de Sierra Lujar, die tussen Granada en de Middellandse Zee ligt, een belangrijk punt om het handelsverkeer van allerlei waren te controleren.

Sinds de oudheid heeft de regio altijd een belangrijke rol in de geschiedenis van Andalusië gespeeld, want het was de enige zuidelijke toegangsweg tot de stad Granada. Het is dan ook niet verwonderlijk, dat hier gedurende eeuwen vele veldslagen plaatsvonden en dorpjes keer op keer verwoest werden als gevolg van de oorlogen tussen verschillende beschavingen. De Overblijfselen van diverse kastelen en burchten uit de Arabische tijd zijn de stille getuigen van het gewelddadige verleden van de streek.

Beznar stuwmeerSinaasappel-en citroenbomen, wijnranken, velden vol met allerlei gewassen en boomgaarden met olijf-en amandelbomen maken deel uit van het altijd groene landschap van deze vruchtbare vallei. Dat is geen wonder, want de besneeuwde bergen van de Sierra Nevada zijn niet ver weg en als gevolg van het smeltwater in het voorjaar en de vroege zomer is er een overvloed aan water voor de irrigatie van de velden.

In de laatste decennia heeft de streek zich tot een populaire bestemming onder toeristen uit de hele wereld ontwikkeld. Dat is geen wonder, want de vallei van de Lecrin biedt een geweldige uitzicht op de Sierra Nevada en het stuwmeer van Beznar. Vanwege de overvloed aan water en het uitstekende klimaat zijn de flora en fauna van de vallei ook zeer gevarieerd, met enkele subtropische soorten, die in andere delen van de wereld op deze hoogte moeilijk te vinden zijn.

De Valle de Lecrín ligt strategisch en is voor reizigers die per vliegtuig op de luchthaven van Granada, Malaga en Almeria aankomen slechts een klein eindje rijden met de auto. Het is een ideale vakantiebestemming voor mensen, die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie, maar het is ook erg populair bij wandelaars, natuurliefhebbers, vogelaars, fietsers en mensen, die van activiteiten zoals klimmen, kanoën of paardrijden houden. Toeristen, die hun vakantie in het gebied doorbrengen kunnen 's ochtends op de hellingen van de Sierra Nevada skiën en 's middags op de stranden van de kust van de Middellandse Zee van Granada, de Costa Tropical, zonnen en baden.

SaleresDe acht belangrijkste steden van de vallei zijn Albuñuelas, Dúrcal, Padul, El Pinar, El Valle, Lecrín, Nigüeles en Villamena, maar er zijn in totaal 17 dorpen en steden in de regio, als we ook gehuchten zoals Restábal, Béznar, Cónchar of Salares meetellen.

Andere dorpen, die tot het Lecrin dal behoren zijn Pinos del valle, Izbor, Tablate, Melegís, Acequias, El Chite, Mundujar, Murchas, Talará en Cozvijar.

Het dorpje Dúrcal is op de steile oever van de rivier met dezelfde naam gebouwd. Het wordt door de bergen van de Sierra Nevada, die een hoogte van meer dan 3.000 meter boven de zeespiegel bereikt, tegen de koude noordenwind beschermd.

Dúrcal werd tijdens het islamitische bewind van Al-Andalus, het zuidelijke deel van Spanje, gesticht. Na het beleg van Granada door de christelijke koningen vluchten  veel islamitische gezinnen overzee naar het noordelijk deel van Afrika of in de meer afgelegen gebieden van de Alpujarras met moeilijke toegang voor de christelijke soldaten. Bezoekers kunnen in één van de historische wijken van het dorp, zoals La Plaza en La Ermita, van de typische manier van leven van de lokale bevolking genieten.

Albuñuelas, een typisch wit dorpje aan de voet van de Sierra de Albuñuelas biedt een landschap vol pijn- en olijfbomen. De bezoekers worden verrast door het constante geruis van de talloze kleine stroompjes en bronnen en de flora en fauna van dit natuurlijke paradijs, waaronder merels, patrijzen, herten en berggeiten. De smalle, kronkelende straatjes, pittoreske hoekjes en pleintjes herinneren de bezoekers aan het Arabische verleden van het dorp.

Laguna de PadulEl Padul ligt op 13 Km. van de hoofdstad van de provincie. De verschillende beschavingen, die het gebied sinds de pre-historische tijden hebben bewoond hebben een belangrijk cultureel en monumentaal erfgoed in het dorp achtergelaten.

De lagune van Padul, een beschermd gebied voor vogels, is één van de meest interessante natuurlijke bezienswaardigheden van Padul. Het moeras, één van de meest interessante wetlands in zuid Europa, is vanuit ecologisch oogpunt zeer belangrijk. Het omvat het zuidelijkste veengebied van Europa waar overblijfselen van mammoets en andere pre-historische dieren zijn gevonden.

Bijna alle dorpen van de vallei hebben verschillende bezienswaardigheden, de meeste van Arabische afkomst zoals kastelen of molens. De kerken in de dorpen dateren uit de periode na de herovering van Al-Andalus door de christelijke troepen, maar de smalle straatjes, de typische binnenplaatsen en de architectuur herinneren ons aan het Arabische verleden.

Bezoekers kunnen van een verscheidenheid aan activiteiten genieten en de Valle del Lecrín, of de nabijgelegen Alpujarras en Sierra Nevada bieden een aantal van de beste wandelroutes in Andalusië. Naar de monumentale stad Granada met het wereldberoemde Alhambra is het maar een klein stukje rijden.

Accommodatie
Nigüelas

Het vakantiehuis Huerta del Cura heeft een zwembad, een tuin met schaduwrijke plekjes en een terras met een barbecue voor de vakantiegasten.

Populaire bestemmingen

Nice
Nice

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Nice vliegveld

Faro
Faro

Vergelijk huurautos op het vliegveld van Faro spaar geld!

Tenerife
Tenerife

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Tenerife vliegveld

Majorca
Majorca

Bespaar tot 20% op een huurauto in Majorca vliegveld

Barcelona
Barcelona

Bespaar tot 20% op een huurauto in Barcelona vliegveld

Ibiza
Ibiza

Ontdek Ibiza vliegveld tegen de laagst mogelijke prijs

Klantenwaardering van Hispacar

84 klanten hebben onze diensten in Granada met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.