Deià

Deia, schuilplaats voor miljonairs

Deia is een klein idyllisch dorpje aan de westkust van Majorca, aan de voet van de noordelijke bergketen van het eiland, de Sierra de Tramontana.

Het kustplaatsje ligt op ongeveer 15 kilometer ten noorden van Valldemossa. De englese dichter Robert Graves kwam na de eerste wereldoorlog in het dorp wonen. In veel van zijn verhalen zijn verwijzingen naar het idyllische landschap van Deia te vinden.

Graves bleef tot zijn dood in Deia. Door zijn verhalen hebben kunstenaars en muzikanten uit de hele wereld zich op Mallorca gevestigd. Veel van de lokale kunstenaars tonen hun werken in een aantal galeries die zich in het dorp bevinden.

Er zijn een aantal zeer overontwikkelde plaatsen op het eiland, maar dit is niet het geval in de kleine dorpen op het noordelijke deel van het eiland. Het dorp is perfect voor mensen die aan de drukte in de populaire vakantieoorden op het eiland willen ontsnappen. Deia is perfect voor een ontspannende vakantie, maar als je graag  tennist zijn in een aantal van de lokale hotels er diverse tennisbanen beschikbaar zoals in La Residence, het veruit bekendste hotel in het dorp. Het Hotel Es Moli is een meer traditionele inrichting met typische Mallorcaanse stijl.

Vanwege de exclusiviteit is Deia uitgegroeid tot schuilplaats voor miljonairs en tevens thuisbasis van enkele van de beste restaurants op Mallorca, zoals het Es Raco d'es Teix, een restaurant met Michelinster. Het hotel La Residencia biedt exclusive mediterrane gerechten in een prachtige omgeving met een fantastisch uitzicht over het dorp.

Strandliefhebbers kunnen naar het strand van Cala Deia lopen, dat in een aantrekkelijke baai aan de noordkust van het eiland ligt. Het kleine VVV kantoor biedt veel informatie over de wandelpaden in de bergen boven Deia en de omliggende Serra de Tramuntana.

Populaire bestemmingen

Lanzarote
Lanzarote

Geniet van uw vakantie in Lanzarote vliegveld met een huurauto

Faro
Faro

Autoverhuur in Faro vliegveld zonder verborgen kosten

Nice
Nice

Boek all-inclusief autohuur in Nice vliegveld

Gran Canaria
Gran Canaria

Boek uw huurauto online voor een perfecte vakantie in Gran Canaria vliegveld

Alicante
Alicante

De goedkoopste huurauto in Alicante vliegveld zonder kleine lettertjes

Barcelona
Barcelona

Bespaar tot 20% op een huurauto in Barcelona vliegveld

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.