Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41984 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Palma de Mallorca, hoofdstad van de Balearen

Palma de Mallorca

De hoofdstad van de Balearen

Palma de Mallorca is de hoofdstad van de Balearen en de grootste haven op Mallorca. De stad ligt aan de baai van Palma aan de zuidkust van Mallorca in de westelijke Middellandse Zee.

Mallorca is één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Europa en ontvangt toeristen uit vrijwel elk land ter wereld, maar vooral uit Duitsland en Engeland. De luchthaven van Mallorca, Son Sant Joan, is zeer goed met vele Europese steden verbonden en wordt door alle grote luchtvaartmaatschappijen zoals Transavia of Lufthansa aangevlogen, maar ook door low cost maatschappijen zoals Air Berlin, Easyjet of Ryanair.

De meeste toeristische badplaatsen bevinden zich ten oosten van Palma. De zuidelijke kant van de hoofdstad biedt een compleet andere rotsachtige landschap.

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Palma de Mallorca is de kathedraal (La Seu). Oorspronkelijk gebouwd op de fundamenten van een moskee kan men de kathedraal uit vele delen van de baai zien.

De oude stad met zijn doolhof van kleine straatjes is achter de kathedraal van Palma te vinden. De smalle straatjes en de architectuur van het Arabische verleden geeft het gevoel terug in de tijd te reizen wanneer men door de straten en pleinen van dit deel van de hoofdstad van Mallorca wandelt. In de oude stad zijn ook de Arabische baden, een overblijfsel van de Moorse verleden van de Balearen, en het stadhuis te vinden.

Het eiland te voet ontdekken is zeker één van de meest aantrekkelijke opties in de oude stad, maar er zijn vele andere manieren om op Palma rond te reizen. Voor langere afstanden of reizen naar andere delen van het eiland is het openbare vervoer een betere optie. Treinen en bussen vindt men bij de Plaza d'España, het belangrijkste verkeersknooppunt van het eiland. Het VVV kantoor van de stad, waar men informatie over het eiland kan verkrijgen, bevindt zich in hetzelfde gebouw.

Één van de meest bezochte toeristische attracties van de stad is het kasteel Bellver, dat op de ruïnes van een moslim bouwwerk gebouwd is en een uitstekend uitzicht op de Middellandse Zee biedt. Het fort, hoog op een heuvel gelegen, heeft een grote centrale binnenplaats met drie torens en wordt beschouwd als een van de mooiste kastelen in Spanje. Het huisvest ook een museum met klassieke beeldhouwwerken en archeologische overblijfselen.

Toeristen, die op zoek zijn naar een bruisend nachtleven tijdens hun vakantie op de Balearen, moeten de Paseo Maritimo in Palma, in de buurt van de haven waar boten en jachten zijn afgemeerd zeker niet missen. Het merendeel van de bars, cafes, clubs en pubs van Palma de Mallorca bevindt zich langs de Paseo Maritimo.

Populaire bestemmingen

Tenerife
Tenerife

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Tenerife vliegveld

Majorca
Majorca

Boek een huurauto op de luchthaven van Majorca tegen de beste prijs

Ibiza
Ibiza

Geniet van uw vakantie in Ibiza vliegveld met een huurauto

Malaga
Malaga

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Malaga vliegveld

Gran Canaria
Gran Canaria

Hispacar biedt de beste huurauto kortingen in Gran Canaria vliegveld

Alicante
Alicante

Boek een huurauto op de luchthaven van Alicante tegen de beste prijs

Klantenwaardering van Hispacar

3106 klanten hebben onze diensten in Majorca met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.