Axarquia - Malaga

De Axarquia aan de Costa del Sol

De Axarquia, aan de oostelijke punt van de provincie Malaga is een gebied in Andalusië met sub-tropische temperaturen. Het landschap bestaat uit bergen, valleien, de Middellandse Zee en 31 kleine dorpjes en stadjes die deel uitmaken van de oostelijke Costa del Sol. De regio wordt door een prachtige bergketen tegen de koude noordelijke winden beschermd.

Omdat in de lagere delen van de Axarquia de temperatuur nooit onder nul  komen vindt men hier gewassen zoals sinaasappels, amandelen, druiven, avocado's, citroenen, mango's en passievruchten.

De dorpen en steden die de Axarquia omvatten zijn Benamocarra, Sayalonga, Moclinejo, Arenas, Archez, Frigiliana, Canillas de Aceituno, Canillas de Albaida, Macharaviaya, Cómpeta, Iznate, Algarrobo, Cútar, Velez Málaga, Salares, Nerja, Alcaucín, Benamargosa, Comares, Riogordo, Colmenar, Torrox, Almáchar, Periana, Totalán, Alfarnatejo, Sedella, Rincón de la Victoria, Alfarnate, La Viñuela en El Borge.

Elk jaar vliegen duizenden toeristen uit heel Europa naar de luchthaven van Malaga voor een vakantie in de Axarquia gebied. Op korte afstand per auto vanaf het vliegveld van Malaga biedt de Axarquia alles voor natuurliefhebbers, wandelaars of mensen die willen ontsnappen aan de gebruikelijke vakantie stress in de toeristische plaatsen aan de Costa del Sol.

De beste manier om van de omgeving te genieten is een vakantiehuisje ( casa rural) te huren en de lokale restaurants of bars te bezoeken. De traditionele manier in Zuid-Spanje om uit eten te gaan is de plaatselijke bar waar men heerlijke tapas kan bestellen. In de VVV kantoren in de regio is uitgebreide informatie te verkrijgen over de lokale gastronomie van de Axarquia.

De Axarquia is vol met kleine mooie dorpjes die een bezoek waard zijn, maar ook traditionele plaatsen zoals Granada, Sevilla, Cordoba of Malaga zijn ideaal dagtrips tijden een vakantie in de Axarquia.

De meest populaire activiteit onder toeristen die het gebied bezoeken is het wandelen in de Sierra de Tejeda, Almijara en Alhama natuurpark waar zich de berg Maroma, de hoogste top van de provincie Malaga bevindt. De bestijging van de Maroma is één van de favoriete wandelingen onder de meer getrainde vakantiegangers in de Axarquia.

Populaire bestemmingen

Nice
Nice

Geniet van uw vakantie in Nice vliegveld met een huurauto

Alicante
Alicante

Huur een auto in Alicante vliegveld en profiteer van onze kortingen

Malaga
Malaga

Huur een auto in Malaga vliegveld en profiteer van onze kortingen

Majorca
Majorca

Huur een auto in Majorca vliegveld tegen de laagste prijs online

Barcelona
Barcelona

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Barcelona vliegveld

Lanzarote
Lanzarote

Vergelijk huurautos op het vliegveld van Lanzarote spaar geld!

Klantenwaardering van Hispacar

5612 klanten hebben onze diensten in Malaga met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.