Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41062 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
De geschiedenis van Malaga

De geschiedenis van Malaga

de gschiedenis en tradities van Malaga

Meer dan 2000 jaar geleden ontdekten de belangrijkste mediterrane beschavingen, zoals de Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen Malaga, vooral vanwege de strategische ligging van de haven, want deze kwam goed van pas voor hun handelsroutes. De Alcazaba gebouwd tussen de 8ste en 11de eeuw is één van de symbolen van de stad, en één van de grootste Arabische forten in Andalusië. Tegenwoordig vindt men daar het Archeologisch Museum, met waardevolle stukken uit Fenicische en Romeinse tijd en interessante Informatie over Malaga en de nabije omgeving zoals de Montes de Malaga of de Axarquia.

Een deel van de muur van het Gibralfaro kasteel (14de eeuw) is verbonden met het  Alcazaba-fort en biedt het meest prachtige uitzicht over de stad, en niet alleen dat maar ook over de zee, de haven en de boulevard La Farola, één van de belangrijkste uitgaangsgebieden van Malaga. Aan de voet van het Gibralfaro kasteel staat het Romeinse theater, (bekend als La Malagueta) en vindt men de historische wijk van de stad. Wie overweegt tijdens de vakantie aan de Costa del Sol Malaga te boeken kan hiervoor terecht in het stadscentrum, aan het station van Malaga of direkt bij aankomst op het vliegveld,

In het centrum van Malaga staat de kathedraal (16de-18de eeuw), die als bijnaam La Manquita (de één armige) draagt, omdat de rechtertoren niet werd afgebouwd. Dit prachtige gebouw uit de Renaissance heeft een reeks interressante kapellen met prachtige voorbeelden van beelden uit Andalusië. In het oude gedeelte van Malaga kan men andere mooie kerken bezoeken, zoals de kerk van Santiago, gebouwd tussen de 15de en 18de eeuw, deze kerk heeft een prachtige toren, die bekend staat als de Mudéjar toren. Los Mártires, Sagrado Corazón en Santo Cristo de la Salud zijn andere kerken, die eveneens de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Het historische deel van Malaga bezit meerdere typische plaatsen en uithoeken. Zoals de gevel van het stadhuis, daterend uit begin 20ste eeuw, het plein Plaza de la Merced, waar het monument van Torrijos staat en het huis waar de beroemde schilder Pablo Ruiz Picasso werd geboren. Een wandeling door de oude wijk is niet volledig wanneer men niet door de volgende drukke straten wandelt:  Pasaje de Chinitas, Calle Granada, waar het Museum voor Schone Kunsten staat, en de Calle Larios, de belangrijkste verkeersader in het historische centrum.

Malaga heeft niet alleen oude gebouwen, maar er is ook genoeg groen te vinden, zoals het Stadspark, de avenue Alameda Principal en de tuinen van Puerta Oscura en Pedro Luis Alonso.

Populaire bestemmingen

Majorca
Majorca

Autoverhuur in Majorca zonder verborgen kosten

Lanzarote
Lanzarote

Bespaar tot 20% op een huurauto in Lanzarote

Ibiza
Ibiza

Huur een auto in Ibiza en profiteer van onze kortingen

Gran Canaria
Gran Canaria

De goedkoopste huurauto in Gran Canaria zonder kleine lettertjes

Faro
Faro

Huur een auto in Faro en profiteer van onze kortingen

Malaga
Malaga

Huur een auto in Malaga tegen de laagste prijs online

Klantenwaardering van Hispacar

5612 klanten hebben onze diensten in Malaga met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.