Sierra de las Nieves

De Costa del Sol is een favoriete vakantiebestemming onder toeristen uit de hele wereld. Een van de belangrijkste redenen is het milde mediterrane klimaat, dat hier het hele jaar heerst, maar ook de mooie stranden en de gevarieerde recreatie mogelijkheden in de badplaatsen langs de kust.

Maar de Costa del Sol is meer dan zon en strand. Toeristen, die voor het eerst het binnenland ingaan, verbazen zich over de prachtige landschappen die hier te vinden zijn. Dat is geen wonder, want Malaga en aangrenzende provincies zoals Cadiz, Sevilla, Cordoba en Granada bieden een groot aantal nationale parken en natuurreservaten, die een uitstekende bestemming voor natuurliefhebbers, vogelaars en wandelaars zijn.

Alozaina - Sierra de las NievesDe hieronder beschreven rondrit voert van de badplaatsen aan de westelijke Costa del Sol naar de Sierra de las Nieves, één van de mooiste natuurgebieden in Andalusië. De Sierra de las Nieves werd in het jaar 1995 door de UNESCO tot biosfeerreservaat uitgeroepen.

Onze eerste halte op weg naar het natuurgebied is Mijas, een klein wit dorpje aan de voet van de Sierra de Mijas bergketen. Mijas is een typisch Andalusisch dorp met smalle straatjes, pleintjes, prachtige tuinen, monumenten en overblijfselen uit de oudheid. Omdat het dorp zich op slechts 8 kilometer van de drukke Costa del Sol bevindt is het een favoriet uitstapje voor toeristen die in Torremolinos, Benalmadena, Fuengirola of Marbella verblijven. In tegenstelling tot andere Andalusische dorpen, die we onderweg kunnen bezoeken, is Mijas heel toeristisch met een VVV-kantoor met informatie over Malaga en het dorp zelf, veel souvenirwinkels, bars en restaurants.

We verlaten Mijas via de A-387 richting binnenland. Deze smalle bochtige weg biedt een adembenemend uitzicht op de kustlijn. Op heldere dagen is het zelfs mogelijk om de Afrikaanse kust en de Rots van Gibraltar zien. Bij de grote rotonde in de buurt van de golfbaan Mijas-Alhaurin gaan we verder langs de MA-485 richting het stadje Coin waar we de A-366 richting Alozaina, het eerste van de negen dorpen, die deel van de Sierra de las Nieves uitmaken, nemen.

Sierra de las NievesAlozaina ligt op 386 meter boven zeeniveau tussen het gebergte van Ronda en het dal van de rivier Guadalhorce. Het dorp is omgeven door boomgaarden, olijfbomen en velden vol gewassen. Het verschil tussen beide regio's is de reden achter de opmerkelijke diversiteit van de omgeving van Alozaina. De glooiende heuvels van de Sierra Prieta, waarvan de top een hoogte van 1.525 meter boven de zeespiegel bereikt, worden als het meest spectaculaire uitzicht van Alozaina beschouwd. Er zijn verschillende wandelroutes in Alozaina, zoals de Cuesta de Pino Alta. De meeste wandelpaden bieden een prachtig uitzicht op de Guadalhorce vallei en de omliggende bergketen.

El Burgo ligt naast de rivier Turon op bijna 600 meter boven zeeniveau en is een van de belangrijkste toegangswegen tot de Serranía de Ronda. Het maakte deel uit van de dorpen in Al-Andalus, die tijdens het islamitische tijdperk tegen het kalifaat van Cordoba in opstand kwamen. De Atalaya de Cornicabra wachttoren werd in die tijd gebouwd en was één van de belangrijkste defensieve steunpunten van Omar Ben Hafsun.

Tolox - Sierra de las NievesTolox ligt aan de voet van de Pico de Torecilla, de hoogste berg van de Sierra de la Nieves. Vooral in de wintermaanden, wanneer de bergketen af en toe met sneeuw bedekt is, is het landschap spectaculair. Na de verdrijving van de moslims door de Katholieke Koningen in 1485 was het dorp praktisch onbewoond. Tolox is een plaatsje met een sterk Arabische karakter, met smalle straatjes en witte geschilderde huizen. Tolox is vooral bekend om haar geneeskrachtige water, dat speciaal voor astma en bronchitis wordt aanbevolen. Het Balneario de Fuente Amargosa is van mei tot oktober geopend. Op de parkeerplaats van het kuuroord kan men de huurwagen makkelijk kwijt.

Casarabonela is een van de dorpen van het Biosfeerreservaat, dat het best het traditionele Andalusische karakter bewaard heeft. De terrassen, die het dorp omringen, zijn vol fruitbomen en er worden verschillende soorten groenten verbouwd.

Er zijn overblijfselen te vinden van de oude Romeinse wegen die Ronda met Casarabonela verbond, maar het is nooit bewezen, dat het dorp door de Romeinen werd gesticht. Het oude Romeinse fort werd door de Arabieren op een zodanige wijze versterkt, dat het het laatste verdedigingspunt tijdens de gevechten tegen het christelijke leger was.

Casarabonela - Sierra de las NievesGuaro bevindt naast de rivier Grande. Het dorp ligt niet ver van de Costa del Sol en de nabijgelegen stad Coín. Hoewel het gebied sinds de prehistorie werd bewoond, werd de plaats net als bijna alle andere dorpen in de regio door de Arabieren gesticht. Landbouw en toerisme behoren tot de belangrijkste industrieën in Guaro.

Istán ligt ten westen van Malaga, op slechts 13 kilometer van de Costa del Sol. Daarom is het een populair uitstapje voor toeristen uit het nabijgelegen Marbella. De nabijgelegen Rio Verde stroomt door een aantal van de meest aantrekkelijke landschappen van de Sierra de las Nieves. In de tijd van Omar Ben Hafsun waren de moslims de eerste kolonisten, maar de eigenlijke oprichting van Istán vond plaats nadat de christelijke troepen de Arabieren, die naar een hogere plaats in de bergen gevlucht waren, versloegen. Hier bouwden ze een fort waarvan nu nog slechts enkele ruïnes overgebleven zijn. Naast dit bastion werden de eerste huizen van het dorp gebouwd.

Andere dorpen, die deel uit maken van het Biosfeerreservaat zijn Monda, Ojén en Yunquera.

Accommodatie
Guaro

Hacienda Guaro Viejo een vakantie complex, dat uit 7 individuele appartementen bestaat, ligt in de Sierra de las Nieves op 40 minuten van het vliegveld van Malaga.

De 6 kamers van het bed and breakfast hotel Molino Santisteban zijn rond een typisch Andalusische binnenplaats gebouwd. Het vakantie accommodatie ligt vlak bij de rivier en beschikt over een mooi zwembad.

Populaire bestemmingen

Faro
Faro

Vergelijk autohuur prijzen in Faro vliegveld met één klik

Gran Canaria
Gran Canaria

Vergelijk autoverhuurbedrijven in Gran Canaria vliegveld online

Majorca
Majorca

Geniet van uw vakantie in Majorca vliegveld met een huurauto

Tenerife
Tenerife

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Tenerife vliegveld

Lanzarote
Lanzarote

Huur een auto in Lanzarote vliegveld en profiteer van onze kortingen

Alicante
Alicante

Vergelijk autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Alicante online

Klantenwaardering van Hispacar

5612 klanten hebben onze diensten in Malaga met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.