Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41011 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
de geschiedenis en het ontstaan van Elche

Elche

Wetenswaardigheden over het ontstaan van Elche

In het historische deel van Elche treft men overblijfselen van een islamitisch verleden aan gecombineerd met gebouwen uit de barok periode. Elche is de hoofdstad van de regio Bajo Vinalopó (El Baix Vinalopó) en ligt in de provincie Alicante. De aantrekkingskracht van de regio wordt o.a. gevormd door de palmboombossen, die op de lijst van Werelderfgoederen staan en de 2 feesten, die aangemerkt zijn als Belangrijk voor het Internationale Toerisme t.w. de Domingo de Ramos (Palmzondag) en het Mysterie van Elche. UNESCO heeft het Festa d'Elx (Festival van Elche) op de lijst van Meesterwerken van het Orale en Immateriële Erfgoed van de Mensheid geplaatst.

Wil men meer informatie hebben over het ontstaan van Elche dan kan men het Monografisch Museum en de archeologische vindplaats in Alcúdia bezoeken. Hoewel deze streek al sinds de neolithische periode werd bewoond, treft men ook veel voorwerpen uit de Iberische en Romeinse periode aan. Dit is ook de vindplaats van de Vrouwe van Elche, die nu in het Nationaal Archeologisch Museum in Madrid wordt bewaard.

De Arabieren stichtten de stad op de huidige locatie in de 10de eeuw en zij waren ook degenen die de palmbossen rondom de stad planten. Toen Jaime I de stad heroverde, bezetten de Christenen Vila Murada (binnen de muren van de stad) en de Joden en Moren werden naar Raval (buiten de muren van de stad) verdreven.

Vila Murada ligt aan de oever van de rivier Vinalopó en is de wijk in Elche met een rijke historie. Deze wijk werd uitgeroepen tot een historische-artistieke locatie, vanwege de smalle straatjes en steegjes aangelegd naar Arabisch model. Men vindt er o.a. de Calahorra, de Moorse toren, die een deel van de stadsmuur vormt, het Paleis van Altamira, verbonden aan de oude muren, waar het Gemeentelijk Archeologisch Museum is gehuisvest. Andere bezienswaardigheden zijn Casa de la Vila (het stadhuis), de toren van Consell en de talrijke historische huizen.

In deze wijk staat ook de basiliek Santa María. De basiliek werd op de resten van een moskee en meerdere christelijke tempels gebouwd en dateert uit de 17de eeuw. De basiliek wordt gekenmerkt door zowel een barok als een neoklassieke stijl, omdat het bouwen over een lange periode werd gespreid.

Des stad ligt niet ver van het vliegveld El Altet waar men bij verschillende verhuurbedrijven terechtkan voor een Alicante. Elche heeft meer te bieden dan de historische bezienswaardigheden, wat te denken van de verschillende natuurreservaten, de prachtige kustplaatsen en niet te vergeten de rijke gastronomie.

Populaire bestemmingen

Alicante
Alicante

De goedkoopste huurauto in Alicante zonder kleine lettertjes

Majorca
Majorca

Ontdek Majorca tegen de laagst mogelijke prijs

Gran Canaria
Gran Canaria

Autoverhuur in Gran Canaria zonder verborgen kosten

Tenerife
Tenerife

De laagste prijzen voor autoverhuur op de luchthaven van Tenerife

Ibiza
Ibiza

Bespaar tot 20% op een huurauto in Ibiza

Lanzarote
Lanzarote

Klik hier voor de beste autohuur prijzen in Lanzarote

Klantenwaardering van Hispacar

3016 klanten hebben onze diensten in Alicante met een gemiddelde score van 8.4 uit 10 punten gewaardeerd.