Warning: file_put_contents(): Only 0 of 42483 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Bezienswaardigheden in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona

Bezienswaardigheden in Barcelona die U niet mag missen

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee en is de hoofdstad van Catalonië. Deze cosmopolitische stad heeft Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en de mooiste voorbeelden van het modernisme en avant-gardisme uit de 20ste eeuw. Het is geen verrassing dat de tot verbeelding sprekende bouwwerken van de Catalaanse architect Antoni Gaudí en Lluís Doménech i Montaner door de UNESCO op de lijst van Werelderfgoederen zijn geplaatst.

De stad is van Romeinse origine, en de lange geschiedenis samen met de economische dynamiek hebben van Barcelona een culturele stad gemaakt. Barcelona is in het bezit van een rijk historisch en artistiek erfgoed en heeft zich altijd als promotor van de meest innovatieve artistieke stromingen opgesteld. Er is een zeer breed cultureel programma en bezoekers kunnen een keuze maken uit musea, tentoonstellingen en beeldhouwwerken. In de verschillende VVV kantoren, die in het centrum van de stad te vinden zijn wordt informatie over Barcelona verstrekt voor toeristen, die geinteresseerd zijn in concerten, toneelstukken en dansvoorstellingen

De volkscultuur speelt ook een belangrijke rol in Barcelona. Het heeft diep gewortelde tradities, zoals het Mercè Festival, of de festiviteiten in de wijken Gràcia, Sants of Poblenou. Deze vieringen geven de bezoeker een uitstekende kans om Barcelona in een ander licht te zien.

Traditionele en moderne invloeden vinden we ook weer terug in de innovatieve en fantasierijke keuken, die op biologisch geteelde producten, verse vis, worst en olijfolie is gebaseerd. Gebak uit moeders keuken en mousserende wijnen dekt op geen enkele wijze de lading van culinaire lekkernijen uit Barcelona.

Als men bij aankomst op het vliegveld van El Prat een Barcelona heeft geboekt is het aan te bevelen, deze in de parkeergarage  te zetten en de stad te voet te ontdekken. Een wandeling door de straten van Barcelona is een verrassingstocht op zich. Wanner men de verkeersvrije straten in de oude wijken, de open ruimtes met veel groen, en de prachtige boulevards volgebouwd met moderne bouwwerken gelegen aan het water ziet, dan realiseert zich men dat het doel van de stadsplanning was het oude in het nieuwe deel te integreren. In Barcelona wordt niet alleen de geschiedenis van de stad benadrukt, maar ook de toekomst wordt voor ogen gehouden. De stad heeft een zeer goede infrastructuur voor het houden van seminars, symposia en internationale wedstrijden. Barcelona heeft een uitzonderlijk goed openbaar vervoer en wegennet, een mediterraan klimaat en een groot aantal toeristische attracties,  deze zorgen ervoor dat het een belangrijke stad is om zaken te doen. Zakelijke faciliteiten, evenals tentoonstellings- en conferentiecentra, zijn geschikt voor de meest uiteenlopende doeleinden.

Iedereen die Barcelona bezoekt voor zakelijke of toeristische doeleinden zal van het mediterrane karakter van deze stad genieten, dit komt duidelijk naar voren wanneer men  aan de Costa del Garraf of de kust van Maresme is. Daarnaast heeft de stad prachtige stadsstranden, jachthavens en golfbanen die aan de kust liggen. Natuurliefhebbers hoeven niet ver te reizen om te kunnen wandelen door de heuvels, die behoren tot het kust-gebergte en de Catalaanse Pyreneeën.

Populaire bestemmingen

Tenerife
Tenerife

Autoverhuur op de luchthaven van Tenerife zonder verborgen kosten

Ibiza
Ibiza

Bespaar tot 20% op een huurauto in Ibiza

Gran Canaria
Gran Canaria

Autoverhuur in Gran Canaria zonder verborgen kosten

Malaga
Malaga

Geniet van uw vakantie in Malaga met een huurauto

Nice
Nice

Vergelijk autohuur prijzen in Nice met één klik

Barcelona
Barcelona

De goedkoopste huurauto in Barcelona zonder kleine lettertjes

Klantenwaardering van Hispacar

592 klanten hebben onze diensten in Barcelona met een gemiddelde score van 8.1 uit 10 punten gewaardeerd.