Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41059 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Montserrat, een mooi klooster in de buurt van Barcelona

Montserrat

De zwarte Madonna van Montserrat

Montserrat is een uitzonderlijk mooi klooster in het noorden van Barcelona.
 
Veel toeristen uit Spanje en over de hele wereld beschouwen dit bedevaartsoord van de Benedictijner monniken als een van de hoogtepunten in hun bezoek aan Catalunya. Het klooster is van groot religieus belang en pelgrims uit heel Spanje en Europa komen de zwarte Madonna vereren.
 
Dit religieuze bedevaartsoord is ook van groot cultureel belang. Vanaf de bergen van Montserrat de zonsopgang bewonderen is iets wat veel jongeren uit Barcelona en andere steden in Catalonië ambiëren.
 
De ongewone rotsformatie van Montserrat is het hoogste punt van de laaglanden van Catalunya en speelt een belangrijke rol in het spirituele en culturele leven in dit deel van het land. De natuurlijke schoonheid en het uitzicht van Sant Jeroni, de hoogste top van de bergketen, zijn ongelooflijk.
 
Er zijn verschillende wandelroutes langs de spectaculaire rotsformaties die een adembenemend uitzicht op de omgeving bieden. Het is ook mogelijk om de Sant Joan kabelbaan naar de top te nemen en via de paden naar het klooster af te dalen. Onderweg ziet men vaak bergbeklimmers, want Montserrat is een populaire bestemming onder klimmers, alpinisten en bergbeklimmers. Bij het dal station van de kabelbaan is informatie over de verschillende routes te verkrijgen.
 
De geschiedenis van het klooster is zeer interessant. Volgens de legende hoorde een groep herders engelen zingen in de bergen van Montserrat. Zij zagen een helder licht, dat van de hemel scheen te komen. De herderskinderen vertelden hun ouders over deze visioenen en deze geloofden, dat dit een teken van God was. Later werd in de grot waar deze visioenen hadden plaatsgevonden ook een afbeelding van de Maagd Maria ontdekt. De grot werd later een heiligdom en kan nu nog steeds worden bezocht.
 
Montserrat is een dagtocht waard mocht U in Barcelona zijn. Overnachten in Montserrat is alleen mogelijk in de Cisneros abdij. Breng je bergschoenen mee als je van plan om over de bergpaden van Montserrat te wandelen en vergeet niet om voldoende water mee te nemen, want het kan warm zijn in Barcelona, vooral in de zomermaanden.

Populaire bestemmingen

Faro
Faro

Vind meer details over goedkope autoverhuur op het vliegveld van Faro

Tenerife
Tenerife

Boek all-inclusief autohuur op de luchthaven van Tenerife

Majorca
Majorca

Autoverhuur in Majorca vliegveld zonder verborgen kosten

Malaga
Malaga

De goedkoopste huurauto in Malaga vliegveld zonder kleine lettertjes

Ibiza
Ibiza

Vergelijk autohuur prijzen in Ibiza vliegveld met één klik

Gran Canaria
Gran Canaria

Autoverhuur in Gran Canaria vliegveld zonder verborgen kosten

Klantenwaardering van Hispacar

592 klanten hebben onze diensten in Barcelona met een gemiddelde score van 8.1 uit 10 punten gewaardeerd.