Bezienswaardigheden op Tenerife

Bezienswaardigheden op Tenerife die U niet mag missen

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en zit vol contrasten. De idyllische combinatie van zon en zand, natuur en recreatie, maken het één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa.

Tenerife heeft de populariteit te danken aan het uitstekende klimaat, de stranden, de Teide, en een breed scala aan culturele attracties. De beste periode om Tenerife te bezoeken is in februari, tijdens het carnaval. Tenerife is zeer aan te bevelen, want veel van de mooiste stekjes op het eiland zijn slecht met het openbaar vervoer te bereiken.

De 269 kilometer kust biedt een grote verscheidenheid aan locaties om van zon, zee en de natuur te genieten. In het noordelijk deel van Tenerife is het landschap steil en rotsachtig en treft men kleine baaien met rustige wateren aan, terwijl het zuidelijk deel, zoals in de plaatsen Adeje en Arona, vele stranden zijn, waarvan de meeste van vulkanische origine. Het hele jaar door kan men zwemmen en van de zon genieten, want Tenerife heeft een overvloed aan zonnige dagen, de temperaturen liggen gemiddeld tussen 18 graden in de winter en 26 graden in de zomer.

De goede kwaliteit van de hotel accomodaties op het eiland en de ruime keuze aan sport en vrijetijd activiteiten en het aanbod van aanvullende diensten zijn slechts een paar van de redenen, waarom duizenden vakantiegangers naar Tenerife reizen. Maar er zijn nog endere redenene, waarom dit eiland een populaire vakantiebestemming is. Naast het Corona Forestal Natural Park en het Teide Nationale Park, zijn er nog vele andere mooie natuurgebieden te vinden op het eiland, die een bezoek waard zijn.

In het Teide Nationale Park kan men 212 soorten planten bewonderen, waarvan 58   soorten, die alleen op de Canarische Eilanden voorkomen. Eén van deze natuurlijke schatten is het Teide viooltje, die de eer heeft de meest voorkomende bloeinde plant in Spanje te zijn. In het plaatselijke museum is er voldoende informatie over Tenerife en het unieke vulkaan park te vinden.

De vulkanen hebben Tenerife een originele zeebodem gegeven, waardoor duiken in de wateren rondom het eiland een overgetelijke ervaring wordt. Fietsen, wandelen, zeilen, golfen, winsurfen, duiken of deltavliegen zijn slechts enkele van de vele aktiviteiten, die men op het eiland kan uitoefenen. Samen met het beroemde carnaval, zijn er andere feesten in de verschillende plaatsen op het eiland, waar men  plaatselijke ambachtslieden aan het werk kan zien. Men kennis maakt met de gastronomie, die o.a. vis-, aardappelen- en kaasgerechten bevat en meer komt te weten over de traditionele gebruiken van de eilandbewoners.

Populaire bestemmingen

Tenerife
Tenerife

Huur een auto in Tenerife tegen de laagste prijs online

Nice
Nice

Autoverhuur in Nice zonder verborgen kosten

Lanzarote
Lanzarote

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Lanzarote

Majorca
Majorca

Vergelijk huurautos in Majorca spaar geld!

Faro
Faro

Vergelijk autohuur prijzen in Faro met één klik

Barcelona
Barcelona

Huur een auto in Barcelona tegen de laagste prijs online

Klantenwaardering van Hispacar

804 klanten hebben onze diensten in Tenerife met een gemiddelde score van 8.5 uit 10 punten gewaardeerd.