Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41091 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
De Orotava vallei op Tenerife

La Orotava

De Orotava vallei en Puerto de la Cruz

Puerto de la Cruz ligt in het noorden van Tenerife en is één van de belangrijkste toeristische centra op het eiland. Het is een traditioneel rustoord en heeft een breed scala aan accommodaties, waaronder een groot aantal hotels en appartementen. Een aantal van de belangrijkste bezienswaardigheden van Puerto de la Cruz ligt aan de kust, zoals de oude haven, de promenade en het Lago Martiánez, het complex van zwembaden, ontworpen door de bekende architect César Manrique. Het is een goed idee om vooraf informatie over Tenerife in te winnen, zodat men van te voren al weet, at de belangrijkste bezienswaardigheden op het eiland zijn.

Puerto de la Cruz kan worden gebruikt als uitvalsbasis voor het maken van trips in het noordelijk deel van Tenerife. La Orotava, gelegen in de La Orotova Vallei, heeft een overvloed aan voorbeelden van huizen gebouwd in de traditionele stijl van de Canarische eilanden. Deze plaats heeft de status van Historisch en Artistiek Erfgoed. In Icod de los  Vinos geniet men van prachtige traditionele architectuur en beelden die net zo beroemd zijn als die van de duizend jaar oude drago boom, een inheemse soort. Garachico was ooit een belangrijke haven en bevat nog gebouwen van grote historische waarde, zoals het kasteel van San Miguel, de kerk van Santa Ana en het Paleis van de Graven van La Gomera.

Nadat natuurliefhebbers de schoonheid van de Orotova vallei hebben bewonderd kunnen ze ook de Teide, die met 3.718 meter de hoogste berg van Spanje is, verkennen. Het Nationale Park Teide onleent haar naam aan deze vulkaan. In dit park vindt men allerlei  soorten fauna en flora die alleen op de Canarische Eilanden voorkomen. Deze tocht kan worden uitgebreid met een bezoek aan het Natuurreservaat Corona Forestal, dat rondom het nationale park ligt.

Wat zeker niet mag ontbreken op weg naar Santa Cruz de Tenerife is een bezoek aan San Cristóbal de La Laguna. De kathedraal, de kerk van La Concepción en het bisschoppelijk paleis zijn slechts enkele voorbeelden van de prachtige bezienswaardigheden in de historische wijk, die op de lijst van Werelderfgoederen van de UNESCO staat.
Het hele eiland heeft een grote hoeveelheid hotelaccomodaties, maar het is raadzaam om een hotel of Tenerife vooraf te reserveren, vooral wanneer men het carnaval wil bezoeken.

Het eindpunt van de tocht is Santa Cruz de Tenerife. Rondom de haven zijn brede straten, pleinen en exotische groene locaties. De hoofdstad van Tenerife is beroemd om zijn Carnaval, het is één van de meest kleurrijke in heel Spanje. Dit feest is van toerischtische waarde wordt gekenmerkt door de weelderige kostuums en optredens van de vele  straatmuzikantenbands.

Populaire bestemmingen

Lanzarote
Lanzarote

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen in Lanzarote

Gran Canaria
Gran Canaria

Boek all-inclusief autohuur in Gran Canaria

Barcelona
Barcelona

Vind meer details over goedkope autoverhuur in Barcelona

Malaga
Malaga

Op zoek naar de goedkoopste huurauto in Malaga?

Tenerife
Tenerife

Vergelijk autohuur prijzen in Tenerife met één klik

Faro
Faro

De laagste prijzen voor autoverhuur in Faro

Klantenwaardering van Hispacar

804 klanten hebben onze diensten in Tenerife met een gemiddelde score van 8.5 uit 10 punten gewaardeerd.