Warning: file_put_contents(): Only 0 of 41272 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Puerto de la Cruz - Tenerife

Puerto de la Cruz

Bezienswaardigheden in Puerto de la Cruz

Genieten van de zon en de stranden langs de unieke vulkanische kustlijn, een wandeling door de exotische botanische tuinen of een onvergetelijke dag op het Loro Parque zijn slechts enkele van de vele recreatieve mogelijkheden in Puerto de la Cruz. Net buiten de stad, kunnen natuurliefhebbers genieten van het prachtige landschap van de Orotava vallei en het spectaculaire beeld van de Teide, de hoogste berg van Spanje.


Puerto de la Cruz heeft een lange traditie en een sterke bijdrage geleverd aan de touristische industrie op Tenerife. Deze traditie dateert uit de 2de helft van de 19de eeuw, toen een spa-faciliteit, waar nu het huidige Hotel Casino Taoro is, werd geopend. Een aantal decennia later was de stad een belangrijke toeristische trekpleister, want Puerto de la Cruz had veel te bieden, zoals een heerlijk klimaat, een prachtige vulkanische kustlijn en het ongeëvenaarde landschap van de Orotava Vallei. Bovendien ligt het vliegveld Los Rodeos niet ver verwijderd van de stad. Het is aan te bevelen Tenerife al voor aankomst te regelen, zodat men onaangename verrassingen (prijs en beschikbaarheid) meestal kan vermijden.

De stad ligt rondom een kleine haven en bestaat uit brede straten en prachtig aangelegde groene locaties. De beste manier om deze kustplaats te verkennen is te voet. Het is aan te bevele van te voren inlichtingen over de stad en informatie over Tenerife in te winnen. Tijdens de wandeling komt men onder meer langs het kasteel van San Felipe, de hermitage van San Telmo en de kerk van Nuestra Señora de la Peña.

Aangekomen in de buurt van het Plaza del Charco waar de straten van de vroege ochtend tot de late avond bruisen van activiteiten, ziet men een mooie promenade vol met restaurants en terrasjes. Het havengebied is één van de oudste wijken van de stad, men vindt daar de Casa de la Aduana (het gebouw van de douane) en de oude haven. De haven heeft ook veel andere attracties, zoals het Lago Martiánez, ontworpen door de vermaarde architect César Manrique. Dit is een origineel complex van zout water zwembaden gebouwd op de vulkanische kustlijn en te midden van weelderige vegetatie, waardoor het een een perfecte plek is om te ontspannen en voor het nemen van een verfrissende duik.

De meerderheid van de hotels in Puerto de la Cruz zijn liggen langs de kust met het uitzicht op de prachtige stranden van vulkanische oorsprong, zoals Playa Jardin en Playa Martiánez. Deze locaties hebben een breed scala aan voorzieningen, zoals nachtclubs, restaurants, winkels, sportfaciliteiten en vele andere revreatieve mogelijkheden. Een voorbeeld zijn de Botanische Tuinen aan de rand van de stad. De tuinen werden aangelegd aan het einde van de 18de eeuw en bevatten een rijke collectie aan inheemse tropische planten samen met plantensoorten afkomstig uit de hele wereld.

Populaire bestemmingen

Ibiza
Ibiza

Vergelijk huurautos op het vliegveld van Ibiza spaar geld!

Alicante
Alicante

Ontdek Alicante tegen de laagst mogelijke prijs

Malaga
Malaga

Huur een auto in Malaga voor een onvergetelijke vakantie

Barcelona
Barcelona

Huur een auto in Barcelona tegen de laagste prijs online

Faro
Faro

Bekijk nze speciale huurauto aanbiedingen op de luchthaven van Faro

Nice
Nice

Vergelijk huurautos in Nice spaar geld!

Klantenwaardering van Hispacar

804 klanten hebben onze diensten in Tenerife met een gemiddelde score van 8.5 uit 10 punten gewaardeerd.