Warning: file_put_contents(): Only 0 of 44886 bytes written, possibly out of free disk space in /var/www/vhosts/hispacar.com/httpdocs/includes2013/library.php on line 73
Verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko van een huurauto in Malaga | Hispacar.com prijsvergelijking

Eigen Risiko Verzekering Malaga


Bestemmingen laden...
Meer dan een miljoen tevreden klanten sinds 2001
“Jullie website is eenvoudig te gebruiken, zelfs als ik mijn auto op korte termijn boek”

Chantal Delafont

Voordelen
  • Geen verborgen kosten
  • geen annuleringskosten
  • Snel en gemakkelijk
Aanbieders

Hispacar showt de laagste prijzen van bekende bedrijven

Providers
Kontakteren

Kontakteer ons

Wat is een verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko van een huurauto in Malaga

Ervaren huurders en mensen die regelmatig reizen weten, dat autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Malaga een all-risk verzekering (SCDW - Super Collision Damage Waiver) aanbieden om het eigen risico van de basis huurprijs te dekken bij het ophalen van de huurwagen in Malaga.

Een alternatief voor deze verzekering aan de balie op het vliegveld is tijdens de boeking een verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko af te sluiten, of op Google naar een onafhankelijke verzekeringsmaatschappij met verzekeringen voor de dekking van het eigen risico van een huurauto te zoeken.

Excess Reimbursement Insurance

Bij Hispacar heeft de klant de mogelijkheid om een verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko (ERI - Excess Reimbursement Insurance) bij twee gerenommeerde verzekeringsbedrijven af te sluiten: AXA en Mondial Assistance. Wanneer de reservering van de huurauto in Malaga wordt bevestigd kan deze verzekering optioneel worden toegevoegd.

De polis van de genoemde verzekeringsmaatschappijen dekt eeen eigen risiko tot 3.000 euro. Dit bedrag is meer dan genoeg voor het geval u van plan bent om een auto in de populaire mini, economie of familie categorieën te huren, omdat de meeste autoverhuurbedrijven in Malaga niet meer dan 1.500 euro eigen risiko hebben in deze categorieën.

De verzekeringspolis dekt ook het bedrag dat moet worden achtergelaten voor een minivan, een automaat of een luxe auto, niet alleen met lokale leveranciers zoals Niza Cars, Delpaso of Marbesol, maar ook met multinationals als Hertz, Sixt of Europcar.

Als je de prijzen vergelijkt, die autoverhuurbedrijven voor een SCDW dekking rekenen dan blijkt meestal, dat de prijs van een verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko bij derden vaak veel goedkoper is dan de prijs van het verhuurbedrijf zelf in Malaga. Het grootste voordeel van de verzekering bij derden is inderdaad, dat je geld kunt besparen, maar er zijn ook nadelen, die je in gedachten moet houden voordat je besluit welke verzekering te nemen.

Omdat de verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko via een verzekeraar wordt afgesloten en niet bij verhuurbedrijf direct zal het personeel aan de balie om een borg vragen om het eigen risiko in geval van schade aan de huurauto te dekken.

Dit bedrag, dat in de meest populaire categorieën varieert tussen de 900 -1.400 euro, wordt net als het bedrag voor de brandstof normaal gesproken op de creditcard geblokkeerd. Dit betekent, dat je in de problemen kunt komen als de creditcard, die je tijdens de vakantie in Malaga gebruikt, een relatief lage kedietlimiet heeft.

Creditcard

Als de auto aan het einde van de huurperiode zonder schade wordt teruggegeven dan wordt het op de krediet kaart geblokkeerde bedrag vrijgegeven. Afhankelijk van de omstandigheden kan het verhuurbedrijf het bedrag ook in rekening stellen in plaats van blokkeren, in welk geval het terugbetaald wordt nadat de auto is ingeleverd. De terugbetaling kan een paar dagen duren en afhankelijk van de valuta in het land van herkomst kunnen er kleine verschillen optreden in verband met de toegepaste wisselkoers.

Een ander nadeel is de papierkraam bij een beschadigde of gestolen voertuig. Als de auto met schade terugkomt dan beschouwd het autoverhuurbedrijf in Malaga de klant aansprakelijk voor de kosten van het herstellen van het voertuig tot het eigen risico.

Vaak zelfs in het geval het standaard schadeformulier aangeeft, dat een derde partij verantwoordelijk is voor de schade en je zelf geen schuld hebt. Als garantie kan de verhuurmaatschappij beslissen om uw geld achter te houden zolang de verzekeringsmaatschappij van de andere betrokken partij niet voor de veroorzaakte schade betaalt.

In het geval je schuldig bent voor de schade aan de huurauto zal het verhuurbedrijf een rekening uitstellen, die je uit eigen zak moet betalen. Je kunt het geld van de verzekeringsmaatschappij terug te vorderen als je weer thuis bent.

Houd er rekening mee, dat de verzekeringsmaatschappij niet alleen naar een rekening op naam van de bestuurder zal vragen, maar ook een kopie van de huurovereenkomst en eventueel een copie van de reservering. Als deze documenten niet gepresenteerd worden kan dit tot een ontkenning van de claim leiden, dus zorg ervoor deze documenten te bewaren totdat de zaak is opgelost.

Met de goedkopere verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko besparen klanten zeker geld in vergelijking met de verzekering, die aan de balie van Malaga airport wordt aangeboden, maar als de creditcard een laag maandelijks limiet heeft of als je van plan bent tijdens de vakantie aan de Costa del Sol veel met een kredietkaart te betalen dan is het zeker de moeite waard om te overwegen een verzekering ter plaatse af te sluiten, zelfs als de uiteindelijke huurprijs iets duurder is, want je hoeft in dit geval geen borg achter te laten.

Als je geen zin hebt in de papierkraam van een verzekeringsclaim, ondanks dat de kans van een ongeluk in Malaga niet erg hoog is, of als je slechte ervaringen hebt met dit soor reisverzekeringen dan is de verzekering van de lokale autoverhuurbedrijven in Malaga, in plaats van de verzekering voor de vergoeding van het eigen risiko van Hispacar, de enige oplossing.

Bij Hispacar zijn we van mening, dat het beter is om een beetje meer voor een huurauto in Malaga te betalen voor een onvergetelijke vakantie dan je om de rompslomp van een verzekeringsclaim bij de verzekeringsmaatschappij te kommeren als je weer thuis bent.

Klantenwaardering van Hispacar

5612 klanten hebben onze diensten in Malaga met een gemiddelde score van 8.3 uit 10 punten gewaardeerd.